Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o pomoc

Featured Replies

Napisano

Jak się dostać do bezpieczników w kabinie - chciałbym się podpiąć z przewodem prądowym (+) do tempomatu. Moje stilo jest z 2004 r.

Napisano

> Jak się dostać do bezpieczników w kabinie - chciałbym się podpiąć z

> przewodem prądowym (+) do tempomatu. Moje stilo jest z 2004 r.

Bezpieczniki znajdują się za klapką schowka po lewej stronie kierowcy, zaraz przy drzwiach. Otwierasz schowek i na samej górze w miejscu gdzie się trzyma lekko przyciskasz i ciągniesz dalej. W sumie chodzi o to, żeby wyciągnąć schowek z górnego uchwytu.

Napisano
  • Autor

> Bezpieczniki znajdują się za klapką schowka po lewej stronie

> kierowcy, zaraz przy drzwiach. Otwierasz schowek i na samej

> górze w miejscu gdzie się trzyma lekko przyciskasz i ciągniesz

> dalej. W sumie chodzi o to, żeby wyciągnąć schowek z górnego

> uchwytu.

U nie chyba nie jest to takie proste. Wiem, że stilo z wcześniejszych roczników miały innne rozwiązanie w schowku z bezpiecznikami - własnie wyciągana cała klapka z bezpiecznikami. Oglądałem dzisiaj u siebie i nie bardzo wiem jak do tego podejść. Sprawa jest bardziej skomplikowana - chyba.

Napisano

> Jak się dostać do bezpieczników w kabinie - chciałbym się podpiąć z

> przewodem prądowym (+) do tempomatu. Moje stilo jest z 2004 r.

...................ja co prawda mam wersję z otwieranym schowkiem osłaniającym bezpieczniki ale na podstawie fotek z SSP a konkretnie relacji kolegi alkora który na osłonie bezpieczników w wersji bez schowka przymocował CB radio wygląda mi, że od spodu tej osłonki jest wkręt albo zatrzaski i po ich zwolnieniu klapkę można unieść do góry albo zdemontować ................bierz latarkę i nurkuj pod deskę rozdzielczą grinser006.gif na pewno szybko znajdziesz rozwiązanie..... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> ...................ja co prawda mam wersję z otwieranym schowkiem

> osłaniającym bezpieczniki ale na podstawie fotek z SSP a

> konkretnie relacji kolegi alkora który na osłonie bezpieczników

> w wersji bez schowka przymocował CB radio wygląda mi, że od

> spodu tej osłonki jest wkręt albo zatrzaski i po ich zwolnieniu

> klapkę można unieść do góry albo zdemontować

> ................bierz latarkę i nurkuj pod deskę rozdzielczą na

> pewno szybko znajdziesz rozwiązanie.....

Nie chodziło mi o to jak otworzyć klapkę, bo jej otworzenie nie jest problemem (ma specjalny uchwyt do otwierania). Chciałbym się dostać do skrzynki bezpieczników od strony gdzie są mocowane przewody żeby się podpiąć z przewodem pod bezpiecznik F35.

Napisano
  • Autor

> Znalazłęm takie zdjęcia

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...#Post274624525.

> Skrzynka bezpieczników jest taka jak u mnie. Pytanie czy złacze

> 17 pokazane strzałką na zdjęciu jest zabezpieczone

> bezpiecznikiem F35? (najlepiej jak odpowie Kolega rempi)

Jest to szóste z kolei zdjęcie w poście Kolegi rempi

Napisano
  • Autor

Dzisiaj poświęciłem trochę czasu złączu 17 i metodą prób i błędów ustaliłem, że trzy przewody w tym złączu są podpięte pod bezpiecznik F35. Pod jeden z nich podpiąłem przewód do zasilania tempomatu. Jutro sprawdzę czy tempomat zadziała w moim stilo (na razie bez dźwigienki od alfy).

Napisano
  • Autor

Tempomat działa!! Nie miałem kostki pod kierownicą, ale miałem kostkę D4B pod bezpiecznikami obok akumulatora. Przyłaczone były do niej 4 przewody na złączach A2, A3, A4 i A5. Podpiąłem się pod przewody dochodzące do kostki, zasilanie ze złącza 17 (zabezpieczone tak jak w instrukcji bezpiecznikiem F35) i na razie bez dźwigienki, ale zadziałało. Czyli w stilo 1.4 tempomat również działą. Długo się wahałem czy warto zaczynać z tempomatem, ale okazało się, że warto. smile.gif

Napisano

to super 20.GIF,ja też mam 1,4 i zastanawiamsie nad tempomatem, jaki jest ogolny koszt tempomatu,nie liczac własnej robocizny biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> to super ,ja też mam 1,4 i zastanawiamsie nad tempomatem, jaki jest

> ogolny koszt tempomatu,nie liczac własnej robocizny

Około 180,- zł - koszt dżwiginki do tempomatu od alfy romeo 157

Napisano

> Około 180,- zł - koszt dżwiginki do tempomatu od alfy romeo 157

czy mógłbyś pokazać schemat, tzn. jak połączyłeś kostkę D4B do prób.

Bo ja jakoś sobie nie poradziłem, u mnie nie zadziałało, ale też bez dziwigni .

Napisano
  • Autor

> czy mógłbyś pokazać schemat, tzn. jak połączyłeś kostkę D4B do prób.

> Bo ja jakoś sobie nie poradziłem, u mnie nie zadziałało, ale też bez

> dziwigni .

Podłączyłem według tego schematu http://img56.imageshack.us/my.php?image=9179539549729579450mf.jpg

Zasilanie ze złącza 17 - podłączyłem się pod wtyk drugi od dołu z lewej strony. Można to sprawdzić - odłączamy złącze 17, włączamy zapłon,sprawdzamy na których stykach jest napięcie, wyłączamy zapłon, wyjmujemy bezpiecznik F35 i jescze raz przy włączonym zapłonie sprawdzamy na których stykach nie ma napięcia. Pozostaje podpięcie się pod właściwy przewód (ja podpiąłem się pod niebieski). Dla przetestowania należy połączyć przewód zasilający z przewodem ze styku A5 (kostka D4B) i do tego dołączyć przewód ze styku A3 (kostka D4B). Ja wcześniej przygotowałęm sobie dwa małe włączniki jeden włączany na stałe, drugi chwilowy. Dolutowałem do nich przewody, a następnie połączyłe z przewodami tak jak w opisie powyżej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.