Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taki sobie zonk!

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Koledzy doradźcie, bo już nie mam pomysłów. Kupiłem Fiata Brave dla żony, 1.4 12 V 98 r. Teraz opisze problem: jak jade wolno to samochód ładnie się nagrzewa, gdy tylko wyjadę na miasto temperatura spada do zera, czyli termostat do wymiany. Gdy temperatura spadnie do zera zapala sie kontrolka od wtrysku, gdy zgasze samochód to są potem problemy z odpaleniem, gdy zapali kontrolka się już nie świeci, co to może być czyżby czujnik temperatury co podaje na komputer? Jeszcze jedno wczoraj jak trochę postał pod blokiem to jak zapaliłem to zdawało mi się, że chodził na trzy gary. Po wcisnięciu gazu wszystko ustepowało. Gdy płynnie wciskam gaz to ładnie się wkręca na obroty, gdy gwałtownie to go na poczatku przymuli, czy to ma związek z temperaturą silnika? Auto śmiga tylko na benzynie!

Napisano

Dokładnie miałem to samo. Jak w trse to temperatura do zera i lampka od wtrysków sie zapalała. Wystraczy termostat wymmienic i będzie git ok.gif

Napisano

A drugi problem czyli gwałtowen wciśnięcie gazu i mulenie to ja też tak mam ale zdaje mi się, że tak jest jak silnik jeszcze nie jest nagrazny. Jak rusze w droge a auto stało całą noc to np. wrzuce 2 bieg i przy 40 wrzucam 3 i wciskam gaz w podłogę to auto się muli.

Napisano

> A drugi problem czyli gwałtowen wciśnięcie gazu i mulenie to ja też

> tak mam ale zdaje mi się, że tak jest jak silnik jeszcze nie

> jest nagrazny. Jak rusze w droge a auto stało całą noc to np.

> wrzuce 2 bieg i przy 40 wrzucam 3 i wciskam gaz w podłogę to

> auto się muli.

Moze to kwestia swiec lub kabli wysokiego napiecia.

Ja mam 1.4 12V i nic mi sie nie muli. Owszem caly jest przymulony - ale taka uroda tego silnika.

Na poczatek jak radzi kolega "Doktor" wymienilbym termostat.

pzdr

Rostek

Napisano
  • Autor

Dzieki za podpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie, wróciłem właśnie ze sklepu i sprzedawca powiedział mi, że jest kilka rodzaji termostatów. Do mojego silnika ma trzy i nie wie czym sie różnią. Wydaje mi się, że mogą się różnić gdy samochód ma klimę, a mój nie ma. Czy to jedyna różnica?

Napisano

Proponuje zmienic sklep.

Ja mam taki sam grat jak Twoj i nie bylo problemu z dopasowaniem termostatu i to przez allegro.

pzdr

Rostek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.