Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JAK WYJAC POMPE PALIWA W BRAVO 1.4??

Featured Replies

Napisano

MAM PROBLEM Z ODPALENIEM NIE SLYCHAC WOGOLE ZEBY URUCHOMIALA SIE POMPA WIEC POSTANAWIAM JA WYMIENIC ALE NIE WIEM JAK JA WYCIAGNAC MIANOWICIE NIE MOGE WYKRECIC TEGO CALEGO WKLADU. PROSZE O POMOC.

Napisano

> MAM PROBLEM Z ODPALENIEM NIE SLYCHAC WOGOLE ZEBY URUCHOMIALA SIE

> POMPA WIEC POSTANAWIAM JA WYMIENIC ALE NIE WIEM JAK JA WYCIAGNAC

> MIANOWICIE NIE MOGE WYKRECIC TEGO CALEGO WKLADU. PROSZE O POMOC.

Po pierwsze nie krzycz!!! Pisanie dużymi literami oznacza krzyk, a my tu hałasu nie bardzo lubimy.

A co do pytania, sprawdź najpierw bezpiecznik w komorze silnika, pod przykrywką po prawej stronie (pasażera) jest tam bezpiecznik od pompy paliwa, jeżeli będzie OK to w bagażniku po prawej stronie pod wykładziną jest plastikowa przykrywka przykręcona na 3 wkręty, pod nią jest dostęp do pompy paliwa. Najpierw odepnij wszystkie kostki i przewody paliwowe, później odkręcasz dużą zakrę5tkę i wyciągasz cały wkład (pompka + pływak od wskaźnika paliwa), a z resztą to już bardzo łatwo.

Napisano
  • Autor

Witam. Przepraszam nie widzialem z tymi duzymi literami jakby mogl mi Pan wytlumaczyc gdzie dokladnie jest ten bezpiecznik i jak sprawdzic czy jest dobry??

Napisano

> Witam. Przepraszam nie widzialem z tymi duzymi literami jakby mogl mi

> Pan wytlumaczyc gdzie dokladnie jest ten bezpiecznik i jak

> sprawdzic czy jest dobry??

Witaj, na forum nie mówimy sobie Pan, Pani itp., poprostu piszemy do siebie tak jak się nazywamy. Otwórz komorę silnika i popatrz w lewo z rurę od powietrza, taką grubą. Za tą rurą na ściance jest taka plastikowa przykrywka z zakrętką od góry i pod nią znajdują się bezpieczniki, są chyba 2 lub 3, zależy od modelu u mnie są chyba 3 sztuki. Wyciągnij i popatrz czy blaszka jest cała i nie przepalona, jeżeli wszystkie są całe to znaczy że pompa kaput. Możę znajdę jakieś fotki gdzie znajdują się bezpieczniki to postaram się Ci pokazać.

Napisano

A może zadziałało odcięcie paliwa

pod siedzeniem kierowcy hmm.gif

Napisano

> A może zadziałało odcięcie paliwa

> pod siedzeniem kierowcy

No, albo właśnie jeszcze to, sprawdż pod siedzeniem kierowcy jest taki wyłącznik bezpieczeństwa, może on zadziałał. Sprawdź i jeżeli jest wyciśnięty to go wciśnij i może to pomoże smile.gifsmile.gif.

Napisano
  • Autor

wiec sprawdzilem bezpieczniki sa raczej w dobrym stanie i sprawdzilem pod siedzeniem i tam tez raczej wszytsko dobrze nie wiem jak wyglada wycisniety guzik bo tam jest taka skrzyneczka i na koncu taki gumowy guzik ale jego sie nie da nacisnac.

Napisano
  • Autor

probowalem odkrecic rowniez tek plastikowy wklad ale albo zle krece albo jest bardzo mocno zakrecony co myslicie??

Napisano

> ok konkretna odpowiedż to: wyślęci zdjęcia jak to zrobić na priw. 20.GIFtylko wyślij mi swój email bo się tutaj nie zmieści.

Napisano

jacekbravo97 jak już naprawisz pompę napisz co więcej co ci się działo. Mam podobnie jak ty problem z uruchamianiem silnika jak dłużej postoi. Wygląda jakby pompa albo regulator cisnienia paliwa źle funkcjonował. Ile dałeś za pompkę?

Napisano
  • Autor

tak wiec wymienilem pompke i samochod sie odpala teraz bez problemu ale zanim ja kupilem pojechalem do serwisu fiata zeby ja sprawdzic i rzeczywiscie podlaczyli ja tam pod cos i byla spalona chodz niewiadomo jak tam z nimi ale chyba w tym przypadku maja racje. kosztowala mnie 149zl pozatym kiedy ja wlozylem nie dzialala dopiero bezpieczniki zmienilem bo byly spalone a ze wczesniej niewiedzialem jak wygladaja spalone to kupilem pompe ale tak jak mowie oprocz bezpiecznika w ASO powiedzieli ze pompa i tak do wyrzucenia bo takto myslalem ze wyrzucilem pieniadze w bloto i wystarczyl tylko bezpiecznik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.