Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie przy zapalaniu !

Featured Replies

Napisano

Witam .Mam Uno 1.0 Fire, codziennie rano przy zapalaniu na zimno silnik łapie ,chwilę pochodzi i obroty spadają , i gaśnie.Co to może być ,dodam że silnik jest na wtrysku, rocznik 97.potem już wszystko chodzi normalnie.

Napisano

Tez tak miałem w uno 1.4 nie działało automatyczne ssanie. Jak tez masz automatyczne to pewnie tego wina, a za ssanie odpowiada silniczek krokowy.

Napisano

Możesz sam sobie sprawdzić silnik krokowy czy jeszcze żyje. Przed następnym zapalenie przed włączeniem stacyjki odłącz wtyczkę z czujnika temperatury wody przy "kolektorze ssącym" (cokolwiek to znaczy, ale tak to się chyba nazywa). Niebieska wtyczka po prawej stronie z tyłu silnika (chociaż nie wiem jaki masz rozkład silnika - tak jest u mnie). Jak to odłączysz, to przekręcasz kluczyk do pozycji zapalenia kontrolek, podchodzisz do tej wtyczki, co ją właśnie odłączyłeś i patrząc na silnik krokowy załączasz na powrót wtyczkę. Krokowiec powinien naciągnąć lekko linkę pedału gazu pchajac to do czego jest linka przyczepiona (jak się to nazywa????).

Na silnik krokowy w dużej mierze działa czujnik pomiaru temp. wody i jak wyłączasz silnik na ciepłym silniku i załączasz na zimnym to jest różnica w pomiarze rezystancji tego czujnika (rozkład od ~6 kOhm na zimnym do ~ 300 Ohm na ciepłym, czy na odwrót) i tym samym inne ustawienie pozycji silnika krokowego. Ale to jest taki bardzo pobierzny sposób sprawdzania nie za dobrze przetestowany - wiem, że działa, ale nie wiem czy jeszcze ktoś to tak sprawdzał ;-)

Napisano

Też tak miałem....

Po regulacji zapłonu i wymianie sondy lambda jak ręką odjął !!!!

Rok sie nad tym głowiłem. Auto odpalało nawet w ubiegłoroczne mrozy na dotyk a po 15-20sek gasło. Kolejne odpalenie i normalna praca. Ustaw zapłon i sprawdz lambdę. Moja miała padnięte podgrzewanie i nie pracowała w pełnej charakterystyce mimo że sprawdzana wydawała sie sprawna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.