Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawieszenie przod

Featured Replies

Napisano

mam pytanie czy ktos moze mi podac co wchodzi w sklad przedniego zawieszenia ?? bo musze wymienic co nieco ale nie wiem jeszcze jak sie za to zabrac i ile co kosztuje, wiem tylko ze jak skrecam w prawo to mi cos tlucze i ze ogolnie jest cale powybijane bo na dziurach kierownica az wyrywa 270751858-jezyk.gif pozdro i dzieki

Napisano

> mam pytanie czy ktos moze mi podac co wchodzi w sklad przedniego

> zawieszenia ?? bo musze wymienic co nieco ale nie wiem jeszcze

> jak sie za to zabrac i ile co kosztuje, wiem tylko ze jak

> skrecam w prawo to mi cos tlucze i ze ogolnie jest cale

> powybijane bo na dziurach kierownica az wyrywa pozdro i dzieki

Jeśli ci stuka przy skręcie to najprawdopodobniej przegób napędowy. Jeśli ci stuka w czasie jazdy na wprost to pewnie gumy na wachaczach od drążka stabilizatora...

Napisano

Prawdopodobnie masz wybite sworznie wachaczy. Typowe w uno. Ja dawałem 37zł./szt. firmy TRW. Do kompletu wymień koncówki drążków kierowniczych (TRW 42zł./szt.). Na deser zewnętrzne mocowania stabilizatora 25zł/szt. i środkowe gumki 7zł./szt. Potem zbierzność ok.50zł.

Razem prawie 300zł. ale za to cieszysz sie ciszą i przyjemnym prowadzeniem.

Napisano

tak troszkę podłączę się pod temat, jednak nie tematycznie troszkę wink.gif

czy Ktoś z Was, ma może zamontowaną rozpórkę zawieszenia ?? potrzebowałbym coś takiego założyć, gdyż od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem zawieszenia APEX (kiedyś wspominałem o zamówionym zawieszeniu, tylko troszkę źle zrozumiałem co Pan mówił do mnie przy zamówieniu, wtedy wydawało mi się ATX hehe.gif ) ...

Napisano

U mnie też tak było. Okazało się, że guma pękła na sworzniu wahacza. Wymieniłem cały wahacz - cena 70 zł plus wymiana 50 zł. Sworznie oczywiście można wymienić, ale wahacze od una są tak skonsutruowane, że po paru miesiącach zrobi sie i tak luz i trzeba będzie wymienić wahacz, bo sworzeń nie będzie trzymał. drive.gif

Napisano

> oczywiście można wymienić, ale wahacze od una są tak

> skonsutruowane, że po paru miesiącach zrobi sie i tak luz i

> trzeba będzie wymienić wahacz, bo sworzeń nie będzie trzymał.

Skąd masz takie informacje ? IMO żaden luz sie nie zrobi i nie prędzej niż przy wymianie całego wahacza.

Napisano

> oczywiście można wymienić, ale wahacze od una są tak

> skonstruowane, że po paru miesiącach zrobi sie i tak luz i

> trzeba będzie wymienić wahacz, bo sworzeń nie będzie trzymał.

No nie wiem... Ja np. we wrześniu wymieniłem sam sworzeń - MOGG - dokręcany na nakrętkę, nie wciskany(41zł), tydzień temu byłem na ustawianiu zbieżności, i nie ma żadnych luzów.

A szwagier kupił do Siostrzyczki Uno cały wahacz - nie posłuchał się mnie - no i po dwóch miesiącach to właśnie wahacz poszedł się 270747800-sex.gif

Aaaa... Szwagra wahacz - podróba za 68 zeta.... I wszystko jasne 270751858-jezyk.gif Wszystko zależy od jakości, no nie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.