Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskazania paliwa - znikające paliwo - brak mi słów!

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono

Na początek posiadam instalację gazową

Oto mój problem:

5 miesięcy temu spaliła mi się pompa paliwa, według mechanika z małej ilości paliwa w baku problem w tym, że według wskaźnika poziomu paliwa miałem jedna kreskę nad rezerwą. Mechanik powiedział, że wskaźnik wskazywał nieprawidłowo i oczywiście usunął usterkę.

Po tej wpadce zatankowałem 25 litrów do baku i było ok., ostatnio na początku lutego jechałem w góry i dotankowałem 12 litrów (wskaźnik na poziomie prawie ¾ baku). Podczas pobytu w górach jeździłem wyłącznie na paliwie dlatego w obecnym tygodniu dotankowałem za 50 złoty czyli około 12 litrów. Wskaźnik podskoczył do względnie oczekiwanej wartości (coś pomiędzy ½ a ¾ ), ale niestety po zaledwie 5 dniach zaobserwowałem że poziom paliwa jakby dziwnie jest mały poniżej ½ baku. I się zastanawiam gdzie to cholerne paliwo się podziało ? Codziennie odpalam na paliwie i po średnio 500 metrach przełączam na gaz, jako że parkuję po d chmurką nie zaobserwowałem żadnego wycieku paliwa. Wieczorem podjąłem żałosną metodę badawczą: a mianowicie obwąchałem samochód, i jedyne co wywąchałem

to delikatną woń benzyny z okolicy lewego tylniego nadkola – ale nie wiem czy to normalne, czy też podejrzane – bo nigdy nie obwąchiwałem samochodu smile.gif.

Dodatkowo wspomnę że pod maską nie widać żadnego wycieku oraz fakt że bak się nie zapowietrza (brak zasysania powietrza podczas otwierania baku)

Proszę o pomoc

Napisano
  • Autor

Mała korekta

z prawego tylnego nadkola jeśli chodzi o obwąchiwanie

A w temacie zawartości baku paliwa:

po ostatnim tankowania podskoczyło do wartości pomiędzy 1/2 a 3/4

przy czym na koniec jest poniżej 1/2

Napisano

Prawe nadkole, wedle mnie to raczej bym sie spodziewał smile.gif może cos skapnac, tam tez sa wezyki od podciśnienia itd, wchodza do takiego plastyku. możesz sprawdzic, poza tym jest tam mnóstwo doczepianych wezyków do baku, jesli którys cieknie to moze byc taka sytuacja ze jak jedziesz to paliwo Ci wychlapuje, lub co mniej prawdopodobne, sie ulatnia. Radził bym oblukać to, niewykluczone ze bedziesz musiał wbic sie na kanał.

Pomijajac sprawy baku i okolic, pamietaj ze samochód podczas pierwszych metrów może spalic duzo paliwka, i jest to norma, silnik chodzi na ssaniu itd. Pozatym sam pływak moze ci sie podwieszac albo cos w ten desen.

Mam nadzieje ze wskazówki pomogą.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedz bo już straciłem nadzieję, że ktokolwiek coś poradzi. Poobserwuje dokładnie jeszcze wskaźnik przez parę dni , i jeżeli spadnie jeszcze bardziej to zrobię sobie wizytę na kanale.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.