Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko

Featured Replies

Napisano

Witam!!

Kto z klubowiczów ma jakies pojęcie odnośnie blacharki i miałby kilka dni czasu na pomocy przy moim uniaczku a konkretnie podłoga sie sypie i to chyba bardzo a szczególnie progi juz nic nie pomaga konserwacja bo była takowa robiona przed zimą a wczoraj oderwałem pół progu frown.gif Czy ktoś mi pomoze oczywiście w lecie bo inaczej będzie kiepsko i będe musiał sie go pozbyć a szkoda mi go bardzo a na blacharza znów nie chce wydawac bo w czercu 2006 już 1900zł wydałem na niego;/ i teraz chce cos sam zrobić tanim kosztem i poszukuje pomocy ale to dobiero na czerwiec jest ktoś chętny?? i ma jakies pomysły jak to zrobić żeby wytrzymało kilka lat jeszcze. Prosze pomocy frown.gif

Pozdrawiam Wszystkich

Napisano

> Witam!!

> Kto z klubowiczów ma jakies pojęcie odnośnie blacharki i miałby kilka

> dni czasu na pomocy przy moim uniaczku a konkretnie podłoga sie

> sypie i to chyba bardzo a szczególnie progi juz nic nie pomaga

> konserwacja bo była takowa robiona przed zimą a wczoraj

> oderwałem pół progu Czy ktoś mi pomoze oczywiście w lecie bo

> inaczej będzie kiepsko i będe musiał sie go pozbyć a szkoda mi

> go bardzo a na blacharza znów nie chce wydawac bo w czercu 2006

> już 1900zł wydałem na niego;/ i teraz chce cos sam zrobić tanim

> kosztem i poszukuje pomocy ale to dobiero na czerwiec jest ktoś

> chętny?? i ma jakies pomysły jak to zrobić żeby wytrzymało kilka

> lat jeszcze. Prosze pomocy

> Pozdrawiam Wszystkich

Kolego a masz moze jakieś zdjecia zebym mógł zobaczyć jak sytuacja wygląda ??? Jak cos to wysle ci meila na priw.

Napisano
  • Autor

> Kolego a masz moze jakieś zdjecia zebym mógł zobaczyć jak sytuacja

> wygląda ??? Jak cos to wysle ci meila na priw.

niemam ale jak podasz maila albo gg to zrobie je odrazu i Ci wyśle

Napisano

> niemam ale jak podasz maila albo gg to zrobie je odrazu i Ci wyśle

maila masz w profilu. szukaj a znajdziesz ok.gif

Kuba a znasz kogoś kto się blacharką bawi ??

bo mam do zrobienia jedną malutką rzecz i chciałbym jak najtaniej wink.gif

u mnie ostatnio powiedzieli żebym przyjechał jak cały zderzak odpadnie angryfire.gif

278502740-zaczep.jpg

post-39041-14352479665276_thumb.jpg

Napisano

No wiadomo ze jak będzie zaatakowana cała blach pod zderzakiem to więcej od Ciebie ściągną. Przemku to jest o tyle dobra sprawa ze masz to w miejscu mało widocznym. Trochę słabe jest zdjęcie nie widzę za dobrze. Ale myślę ze jesteś w stanie zrobić to we własnym zakresie po prostu jeśli masz kątówkę zedrzyj ruda do blachy gołej, następnie należy całość odtłuścić i teraz są 2 metody albo kłaść szpachle albo jeszcze przed szpachlą położyć cienka warstwę żywicy która będzie zapobiegać utleniani (tak robi mój kumpel). Jeśli pomalujesz żywicą (poczekaj aż dobrze stwardnieje i przeschnie możesz ja lekko zmatowic papierm ściernym) kładziesz na to szpachle normalnie palcem jak plastelinę, zostawiasz to do wyschnięcia i po 30 min w tem. ok. 20 C możesz już ja obrabiać. Czyli papier scierny w ręce i zaczynasz najlepiej zaopatrzyć się w około 5 - 6 rodzajów papieru od grubego do bardzo małego uziarnienia. Jak to wszystko wyrówna (musisz wyrównać do poziomu zdrowej blachy po bokach, znowu zostawiasz do wyschnięcia tak na 3 h w temperaturze 20 C (i tutaj bardzo ważne jest aby szpachla wyschła dobrze bo w przeciwnym razie jeśli położysz lakier będzie zmieniał kolor) po tym czasie kładziesz podkład następnie lakier i gotowe. Wielka filozofia to to nie jest ja robiłem progi u siebie w uniaczu i nadkola tylko ze zrobiłem jedno bo zle dobrałem kolor na nadkolach i widać różnice wiec na wiosnę znowu mnie czeka ten zabieg.

Napisano

A Przemku szpachlówke polecam z Castoramy jak wejdziesz to dwie pólki w lewo i po prawej stronie na samym koncu przy dziale z oswietleniem puszka kosztuje 17zł spokojnie ci starczy zywice chyba 14 zł acha i szpchlówka tzw. miekka bo jeszce jes z dodatkiem włókien jakis ale to to nie wiem co jest.

Napisano

dzięki wielkie Kuba 20.GIF

pewnie latem jak się ociepli zabiorę się za to, bo już trzecie rok z tym nie będę jeździł wink.gif

Napisano

A możesz trochę zahamować miłość rudej do twojego auta. Polecam Plak do czyszczenia deski rozdzielczej świetnie usuwa ruada a raczej jej nalot na lakierze. Po prostu spryskaj obficie zostaw na jakieś 30 s i przejedz sucha ścierką kilka razy. Efekt powinien być widoczny. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.