Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alufelgi... jak doczyścić ?

Featured Replies

Napisano

Witam i chciałbym zapytac czy macie jakieś domowe sposoby na skuteczne wyczyszczenie alufelg? Nabyłem takowe na dokładke po spowadzeniu auta ale są zapuszczone nieźle miejscami (2 sztuki na których ktoś pomykał mając je na przednich kołach bo konkretnie wżarty w nie pył z klocków hamulcowych)

Kupiłem już ze 2 specyfiki rzekomo FELGA-CUD ale ich miejsce to kosz na śmieci a nie felga, błoto to może zmyją...

Będąc za granicą pracowałem w myjni i tam było takie coś wyglądające jak pakuły (do uszczelniania których używają hydraulicy) ale nie były to konopie tylko jak by bardzo bardzo cienkie i miękkie opiłki metalu i na mokro rewelacyjnie czyściły ale sobie ich nie przywiozłem frown.gif bo miałem wtedy malucha (bez alusów grinser006.gif )

Ma ktoś jakiś dobry środek/sposób?

Napisano

Podłącze się.

Czym zrobić, żeby ładnie się błyszczały?

Może być pasta K2?

Napisano

> Czym zrobić, żeby ładnie się błyszczały?

> Może być pasta K2?

no wlasnie co polecacie, ktos ma moze jakies dobre wrazenia z ktoryms produktem? Czas wziac sie za robote w koncu wiosna idzie zlosnik.gif

Napisano

> Podłącze się.

> Czym zrobić, żeby ładnie się błyszczały?

> Może być pasta K2?

a chcesz miec polerowane alu?

Napisano
  • Autor

Kupiłem se właśnie papier ścierny tzw. wodny najdrobniejszy jaki mieli i wieczorem sie wezmę za delikatne próby czyszczenia i się okaże ... niewiem.gif

Napisano

> Kupiłem se właśnie papier ścierny tzw. wodny najdrobniejszy jaki

> mieli i wieczorem sie wezmę za delikatne próby czyszczenia i się

> okaże ...

Powiem ci stary że mam identyczny problem. tyle tylko że na jednym kole. Kupiłem kilka dni temu alfe 147 i stała około 3 miesięcy na recznym po zwolnieniu dzwigni jedna z tarcz bardzo polubiła sie z klockiem i tak przez kilkadziesiat KM mzoe wiecej i tak samo jakby opiłki powrzynały sie w powierznie felgi.

Kolega któremy pokazywałem fure (pracował kiedyś w komisie) coś mi mówił o czymś w stylku kreta do przepychania rur. ale nie pamietam dokładnie. Zapytam sie i mzoe napsize pozdro....

Napisano

Właśnie do mnie dzwonił.Mówił że to jakieś LASTRYKO smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.