Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgło Astra G

Featured Replies

Napisano

Wczoraj spotkała mnie przykra niespodzianka...po odpaleniu silnika wystąpił całkowity brak sprzęgła, po prostu pedał wpadał w podłoge, samochodzik trzaba było scholować do mechanika...

Dodam że wcześniej nie było absolutnie żadnych problemów ze sprzęgłem ani innych objawów je zapowiadających...po prostu stało się angryfire.gif

Mechanik rozpoczął procedure naprawczą hehe.gif od odpowietrzenie sprzęgła...i wszystko wróciło do normy!!

Nie było ubytków płynu hamulcowego, żadnych wycieków płynu!!

I teraz mam problem...niby wszystko ok ale cały czas przygoda może się powtórzyć, bo niby dlaczego pompa sprzęgła lub wysprzęglik złapały lewe powietrze????

Nie bardzo jest co naprawiać, ponieważ grzebanie trzeba by rozpocząć od zdjęcia skrzyni i "w ciemno" wymienieniu wysprzęglika a skoro objaw nie występuje ciągle nawet teraz to taka wymiana (KOSZTOWNA) nie gwarantuje sukcesu....

Spotkal się ktoś już z czymś takim??

Bardzo dziękuje za podpowiedzi co z tym fantem zrobić sciana.gif

Napisano

kiedyś kolesiowi w punciaku wpadło sprzegło w podłoge, ale w astrze nie pamiętam przypadku żadnego, nie przujuj się i ciesz się z jazdy

Napisano
  • Autor

> kiedyś kolesiowi w punciaku wpadło sprzegło w podłoge, ale w astrze

> nie pamiętam przypadku żadnego, nie przujuj się i ciesz się z

> jazdy

.... troszke mniej sie uciesze jak mnie trzeba bedzie holować 200km.... angryfire.gif

Napisano

> .... troszke mniej sie uciesze jak mnie trzeba bedzie holować

> 200km....

hmmmmm, ja to zrobiłbym tak, podpatrzył jak mechanik robił to odpowietrzenie i potem robiłbym to w trasie tak samo jeśli nie skomplikowane

Napisano

> .... troszke mniej sie uciesze jak mnie trzeba bedzie holować

> 200km....

Wiesz jest możliwość jazdy bez sprzęgła samochodem tylko trzeba mieć troszeczkę wyczucia no i doświadczenia, osobiście mi taka sytuacja się przytrafiła że zatarło się łożysko oporowe i wycieło docisk klnie.gif. Pozostało mi ponad 130 km do domku i bez problemu wróciłem trzeba mieć dobry akumulator i mały ruch na drodze. Ale da się jeździć 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

No i znów to samo!! angryfire.gif

Wsiadłem zapaliłem i sprzęgło znikło...

Samochód odstawiony do warsztatu...tylko za co się złapać???? Nic nie cieknie....stan płynu idealny.

Awarie tej małej pomki pod pedałem należy chyba wykluczyć?? Bo niby jak ona miałaby zapowietrzyć układ bez wycieku płynu...

Pozostaje demontarz skrzyni i co dalej...najpierw jest wysprzęglik, chyba nie bardzo jest go jak sprawdzić, więc wymiana w ciemno??

Pompa sprzegła??

Panowie jestem w kropce.... P O M O C Y beksa.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.