Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wymusic prace klimy?

Featured Replies

Napisano

Mam automatyczna klime i nie jestem pewny czy dziala. Minimalna temperatura to 14 stopni i nie mam zielonego pojecia jak ja sprawdzic. Czy jest jakas opcja wymuszenia wlaczenia sprezarki, czy musze czekac, az sie zrobi cieplej? Sprawa dotyczy P406 z 2000 roku z 2.0HDI 90bhp, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie

Pozdrowionka

Andrzej

Napisano

> Mam automatyczna klime i nie jestem pewny czy dziala. Minimalna

> temperatura to 14 stopni i nie mam zielonego pojecia jak ja

> sprawdzic. Czy jest jakas opcja wymuszenia wlaczenia sprezarki,

> czy musze czekac, az sie zrobi cieplej? Sprawa dotyczy P406 z

> 2000 roku z 2.0HDI 90bhp, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie

> Pozdrowionka

> Andrzej

tez mam klimatronika i sprezarka włacza sie tylko przy dodatnich temperaturach , jak jest chłodno to najczesciej włacza sie podczas deszczu celem odparowania szyb ,natomiast podczas mrozu nie włacza sie.

u mnie juz od 5 st. klimatronik cyklicznie załacza sprezarke nie w celu schłodzenia ale utrzymania komfortowej wilgotnosci w kabinie

Napisano
  • Autor

No wlasnie, ale czy jest mozliwosc wlaczenia jej na "sile"? Mieszkam w UK i mrozu tu raczej nie ma, ale temperatura jest raczej ponizej minimalnej +14 dostepnej na klimie. a jako ze dopiero co kupilem auto to nie wiem, czy dziala. W kazdym razie okna odparowuje idealnie i to by moglo wskazywac na to, ze jednak dziala, ale watpliwosci pozostaja. Wolalbym raczej nie wybierac sie do serwisu, bo za samo sprawdzenie czy jest gaz w instalacji zaplace majatek, a byc moze nie mam ku temu powodu. Poza tym o ile dziala, to nie chcialbym, zeby mi ktokolwiek pchal tam lapy, bo sie zacznie. Paliwo tu i moze jest lepsze, ale warsztaty znaja sie tylko i wylacznie na Vauxhallu (Oplu) i Fordzie. Jak widza francuza to najchetniej by pozamykali biznes i wyjechali na przyspieszone wakacje:(

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

> Mam automatyczna klime i nie jestem pewny czy dziala. Minimalna

> temperatura to 14 stopni i nie mam zielonego pojecia jak ja

> sprawdzic. Czy jest jakas opcja wymuszenia wlaczenia sprezarki,

> czy musze czekac, az sie zrobi cieplej? Sprawa dotyczy P406 z

> 2000 roku z 2.0HDI 90bhp, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie

> Pozdrowionka

> Andrzej

IMO to cos nie tak jest. W grupie VW klima załącza sie bodaj od 3 stopni na pusie.

U mnie w 206 włacza sie bez względu na temperature fakt ze najniższa temp jaką anotowałem w tym roku to było -12 i działała bez problemu

Napisano
  • Autor

Wszystko ok, ale z tego co sie orientuje z Climatronic moze byc troche inaczej. On uruchamia sprezarke wtedy gdy uzna to za stosowne, a niekoniecznie wtedy, gdy zyczy sobie tego wlasciciel auta.

Napisano

> Wszystko ok, ale z tego co sie orientuje z Climatronic moze byc

> troche inaczej. On uruchamia sprezarke wtedy gdy uzna to za

> stosowne, a niekoniecznie wtedy, gdy zyczy sobie tego wlasciciel

> auta.

ale zawsze mozna przejsc na tryb ręczny i wtedy sam określasz prace układu

Napisano

> Wszystko ok, ale z tego co sie orientuje z Climatronic moze byc

> troche inaczej. On uruchamia sprezarke wtedy gdy uzna to za

> stosowne, a niekoniecznie wtedy, gdy zyczy sobie tego wlasciciel

> auta.

ale ja też mam climatronica dlatego mówie ze coś na moje ok jest nie tak. Teoretycznie powinien banglać za każdym razem a nawet jeśli zostało to ogranicznone to sądze ze do minimum 3 stopni na plusie. W drugim aucie klima nie załączała sie wógle , okazało sie ze był uszkodzony przewód przy sprężarce uciekł cały gaz i dlatego klima sie nie uruchamiała. Jeśli dziś wczoraj przedwczoraj nie mogłeś jej odpalić tzn ze coś jest wysrane

Napisano
  • Autor

Tyle ze na to ze dziala przemawia fakt odsysania pary z okien w ciagu kilku sekund. Wiesz, nie bede sie spieral, bo kupilem auto tydzien temu z kawalkiem i o ile nie zacznie mi chuchac zimnym jak sie zrobi cieplej podjade do speca na przeglad, chociaz juz na wstepie zaczynam sie tego obawiac ze strony finansowej:( Wszelkie uslugi w UK kosztuja straszne pieniadze i wolalbym zeby dzialalo samo od siebie. Wczoraj zadzwonilem do serwisu puga i spytalem o wymiane rozrzadu. Cena z czesciami i robota zwalila mnie z nog: GBP 305, co przy kursie funta daje jakies 2000 pln za pasek rozrzadu:(((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.