Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"wieszanie" sie plywaka w wielozaworze BRC

Featured Replies

Napisano

Witam!

mam dwa pytanka

wielozawor BRC i wiesza sie w nim plywak - konstrukcja tam jest taka ze wychylenie jest przekazywane zebatkami pod katem 90st - wykonanie tych zebatek i osi plywaka jest okropne (lekko powiedziane) - predzej czy pozniej to musialo zaczac sie zacinac frown.gif

i pytania

czy naprawa poprzez zlikwidowanie luzu na plywaku i przygieciu troche zebow do siebie jest celowa ? czy to zaraz bedzie to samo ?

i czy przestawienie zebow tak zeby wreszcie byla pokazywa rezerwa nie da tekiego efektu ze czwarta dioda w brc blitz nie bedzie sie wogole swiecic lub bedzie sie swiecic bardzo krotko ???

Pozdr

abab

Napisano

ja w swoim BRC-ku mialem to samo pomoglo podoginanie zebow z jednego kola na 2 tak ze kat miedzy zembami zmniejszyl sie nieznacznie i nie wynosi juz 90 stopni

najsmieszniejsze ze bylem z tym u gazownikow 3 razy i oczywiscie nie potrafili sobie z tym poradzic (ja naprawilem to w ok 20 min) potwierdza sie regula ze jak cos sie pierniczy to lepiej wziac sie za naprawe samemu

Napisano
  • Autor

noo wreszcie ktos odpisal smile.gif

zgadza sie co do gazownikow - ja nigdy do nich nie jezdze poniewaz dwoch lewych rak nie mam i staram sie wszystko samemu zawsze naprawic 270751858-jezyk.gif

a jak jest u Ciebie z rezerwa ? kraniec minimum na plywaku co dawal na tej wskawowce przy wielozaworze ? nizej minimum czy tuz przed (od strony max) czerwonym polem ??

ja mialem tuz przed czeronym polem i prawie nigdy nie wlaczala mi sie rezerwa (miganie pierwszej diody)

teraz przestawie chyba zeby tak zeby bylo mniej niz minimum

Napisano

> noo wreszcie ktos odpisal

> zgadza sie co do gazownikow - ja nigdy do nich nie jezdze poniewaz

> dwoch lewych rak nie mam i staram sie wszystko samemu zawsze

> naprawic

> a jak jest u Ciebie z rezerwa ? kraniec minimum na plywaku co dawal

> na tej wskawowce przy wielozaworze ? nizej minimum czy tuz przed

> (od strony max) czerwonym polem ??

> ja mialem tuz przed czeronym polem i prawie nigdy nie wlaczala mi sie

> rezerwa (miganie pierwszej diody)

> teraz przestawie chyba zeby tak zeby bylo mniej niz minimum

To i tak masz lepiej - u mnie zielona wciąż się świeci - nawet jak już nie ma gazu w butli! smile.gif

Napisano
  • Autor

dzis po pracy skonczylem zabawe z wielozaworem smile.gif plywak przestawilem o jeden zabek w strone rezerwy - zobacze jak to bedzie w praktyce, plywak usztywniony i zeby podgiete troszeczke - teraz juz sie nie zacina - ciekawe ile to teraz podziala poprawnie smile.gif

szczelnosc sprawdzona i jutro juz jazda na gazie 270751858-jezyk.gif

achhhhh to BRC - jeszcze chyba musza duzo sie nauczyc jezeli chodzi o konstrukcje wielozaworow frown.gif

pozdr

abab

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.