Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bieg jałowy...

Featured Replies

Napisano

Mój problem dotyczy biegu jałowego.

Posiadam opla astre f 94' Ozn.silnika c18xe i zamontowaną inst. kme diego sirocco. Na pb wszystko jest ok. i na gazie też,oprócz tego nieszczęsnego biegu jałowego, to znaczy:

na pb(bieg jałowy) obr ok 900 stabilne i MID(wyświetlacz) pokazuje 1,1l/h .

na gazie obr ok700-800 nierówno i MID pokazuje 1,4(1,3)l/h i trochę silnikiem rzuca ( może dlatego, że obroty niskie ? )

krokowy,czujnik temp. cieczy, ten do kompa zmienione. Filtry od gazu, powietrza, świece i kable NGK zmienione.

Dolot i wężyki podciśnieniowe od gazu na szczelność sprawdzone.Sytuacja ma miejsce na ciepłym silniku ok. 80 st.

Jak rano odpalę auto, przejadę trochę, silnik osiągnie temp ok.40 st. i automatycznie przełączy na gaz nawet nie szarpnie smile.gif

jeżeli ten odcinek drogi od przełączenia na gaz do osiągnięcia przez silnik ok. 80 st. przejade powolutku ( obr. max 3000-3500 ) to nie telepie silnikiem, ale jak trochę mu przycisnę, po rozgrzaniu to tylko na gazie są tak niskie obroty 700-800 i telepie( luz na postoju ) Dlaczego???

Na instalacji zrobiłem już ze 30 tyś i niemiałem/niemam z nią żadnych problemów oprócz tych opisanych powyżej.

To telepanie mam wrażenie,że sie wzmaga.Check engine nie zapalił mi sie ani razu od ponad pół roku ( wcześniej zmiana sondy i krokowego). Aha reset był robiony i nic nie zmienił, gaziarze mówią,że jest ok. Drudzy chcą dolot przytykać-więc powiedziałem dowidzenia.

Poradzcie coś,bo ja już pomysłów nie mam...

Napisano

30 tys to za mało chyba żeby wskazywać na rduktor jako przyczynę usterki hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> 30 tys to za mało chyba żeby wskazywać na rduktor jako przyczynę

> usterki

Dzisiaj był sprawdzany reduktor wszystko jest z nim ok! "Ciśnienie trzyma odpowiednie w całym zakresie obrotów"- słowa gazownika. confused.gif

Może ktoś ma inne pomysły???

Aha , dzisiaj jescze raz metodą bąbelkową ( pędzelek i woda z mydłem ) potraktowałem przewody podciśnienia + przewód do serwa i nic , a obroty jak falowały , tak falują nadal. Help blagam.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.