Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pas przeciwsłoneczny przedniej szyby - wymiary + fotki :-)

Featured Replies

Napisano

Pytanko mam takie:

Przestała mi się podobać srebrna szarfa na przedniej szybie i chciałbym zamienić ją na pas przeciwsłoneczny wykonany z foli do przyciemniania szyb. Oglądałem fotki w galerii CM i podoba mi się np cuś takiego jak ma FIDO czy WL chętnie jednak oglądnę inne fotki i poproszę zarazem o wymiary. Jakie toto zrobić szerokie i czy wycinać na prosto czy po łuku (chodzi mi o dloną krawędź). hmm.gif

Napisano

> Pytanko mam takie:

> Przestała mi się podobać srebrna szarfa na przedniej szybie i

> chciałbym zamienić ją na pas przeciwsłoneczny wykonany z foli do

> przyciemniania szyb. Oglądałem fotki w galerii CM i podoba mi

> się np cuś takiego jak ma FIDO czy WL chętnie jednak oglądnę

> inne fotki i poproszę zarazem o wymiary. Jakie toto zrobić

> szerokie i czy wycinać na prosto czy po łuku (chodzi mi o dloną

> krawędź).

ja mam taki

506e04fc54018230.jpg

Napisano

> ja mam taki

w świetle przepisów ZA duży ,ale...

też mam taki 270751858-jezyk.gif

albo ciut większy nawet wink.gif

Napisano
  • Autor

> manulaos staros jak swiatos

dzięki 20.GIF

Napisano

> manulaos staros jak swiatos

o moje wypociny zlosnik.gifhehe.gif

--------------------------------------------------------------------------------

Kupujemy folie do szyb mamy jej 3 metry

kladziemy na przednia szybe ale wczesniej szybe od zew strony zraszamy woda z 2 kropelkami plynu do naczyn..

folie kladziemy tak zeby ta orginalnie cieta strona przez produceta foli byla na dole a rezta u gory szyby tzn juz na dachu bo ja kladizemy mniej wiecej tak jaki chcemy miec pasek... potem odcianamy niepotrzebne ale na oko bez idealow i zostawiamy po 7 cm z kazdej strony zeby miec mozliwosc manewrowania...

potem ukladamy tak zeby bylo wiadomo jaki pasek chcemy (pamietac by folie polozyc klejem do gory )

potem auto wstawiamy do ciemnego pomieszczenia lub gasimy swiatlo ale wczesniej wkadamy lampe przenosna do srodka auta np wieszamy na lusterku...

po zgaszeniu swiatla my dokladnie widzimy jak biegnie uszczelka i docinamy folie idealnie pod uszczelke.. od srodka auta uszczelka jest mniejsza niz od zewnatrz wiec nie ma problemu ze sie nam nie zmiesci.. potem po docieciu czyscimy szybe od srodka (woda z plynem do naczyn-2 do 3 kropelek - zraszaczem i sciagamy packa z guma)

potem znowu zraszamy jeszcze raz szybe od srodka ta woda potem sciagamy z foli folie zabezpieczajaca klej i mocno zraszamy woda z plynem az bedzie fest cieklo z niej..

potem lepimy bele jak od srodka bo plyn do naczyn da nam to ze bedziemy mogli przesowac folie po szybie..

potem ukladamy jak folia ma byc przylepiona i znowu z gory woda zraszamy (zeby folia byla sliska i sie nie rysowala) z plynem i zaczynamy wyciaganie wody spod foli gumowa packa ale na boki dopiero na koncu jak wyciahniemy juz calosc i np wyjda jakies paski to wyciagamy na zewnatrz foli i zaraz przecieramy papierem zeby wiecej woda nie podchodzila i nie cofala foli od szyby.. potem cala folie lekko przecieramy bo folia nadal delikatna... na 2 dzien mozna spokojnie szybe juz umyc...

Napisano
  • Autor

aleś się rozpisał, teraz to juz pestka przygotowanie tego paska, dzięki wink.gifbow.gif20.GIF

Napisano

> o moje wypociny

> --------------------------------------------------------------- dodalem do ulubionych zlosnik.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.