Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompka spryskiwacza w cc

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak zapewne wiecie w taką pogodę bez spryskiwacza w dalsza drogę nie ma co myśleć o jeździe. Niestety mój wysiadł, obstawiam, że pompka poszła, bo nie słychać silniczka po pociągnięciu wajchy przy kierownicy. crazy.gif Wybrałem się do sklepu po pompkę, niestety nie było, był kompletny zbiorniczek za 90zł, oczywiście nie kupiłem go yikes.gif Ale udało się zamówić samą pompkę na piątek cena całkiem przystępna w porównaniu do zbiorniczka 24zł. I teraz czy dużo roboty będzie z wyciągnięciem starej, z wyglądu wydaje mi się że jest na wcisk, ale nie wiem jak wygląda ta część co siedzi w zbiorniczku, czy podejść do tego delikatnie czy może bardziej brutalnie i ją poprostu wyrwać, może wymienialiście samą pompkę i podpowiecie, ewentualnie, jeśli to nie pompka, a elektryka, to czekam na podpowiedzi.

pzdr.

Napisano

mnie pomoglo wyczyszczenie stykow w kostkach!!

Napisano

> mnie pomoglo wyczyszczenie stykow w kostkach!!

A mnie pomogło spryskanie sprayem KONTAKT styków pod wajchą odpowiedzialnych za załączanie pompki

pozdr. z sąsiedniego kącika

Napisano
  • Autor

> A mnie pomogło spryskanie sprayem KONTAKT styków pod wajchą

> odpowiedzialnych za załączanie pompki

> pozdr. z sąsiedniego kącika

Dodam, że czyszczenie styków bezpośrednio przy pompce nie przyniosło efektu, bo robiłem to wcześniej, a były strasznie zabielone, naniosłem też tam trochę smaru miedzianego. Bez skutku. A pod dżwignią nie próbowałem jutro zobacze, a może to przełączniki do wymiany, jak do tego dojść? hmm.gificon_rolleyes.gif

Napisano

wymieniałem pompkę u mnie w agencie i z tego co pamiętam to chyba pompkę się montowało okręcając mechanizm pompki względem zbiorniczka o kąt i pompka odskakiwała:)

nadkole trzeba ściągnąć

no a zacząłbym tak jak koledzy mówili od sprawdzenia wtyczki, kablelków...

pozdro

Napisano

> wymieniałem pompkę u mnie w agencie i z tego co pamiętam to chyba

> pompkę się montowało okręcając mechanizm pompki względem

> zbiorniczka o kąt i pompka odskakiwała:)

> nadkole trzeba ściągnąć

> no a zacząłbym tak jak koledzy mówili od sprawdzenia wtyczki,

> kablelków...

> pozdro

ja stawiam na spalony sinikczek przełącznik bys sie nie spalil nie wierze w to na 99% silnik i proponuje zaprawic noke końcówki na przewodach

Napisano

Mi padł silniczek od tylniej a przednia spryskuje szyby takim strumieniem jakbym polewał je "wielkanocnym jajeczkiem na śmigusa dyngusa" te silniczki chyba padaja wszystkim szybko...a wymiana to odkrecenie plastykowego nadkola i włozenie ich przez pół obrót po uprzednim odłaczeniu gumowego wezyka.. banalne ale to odkrecanie kola i nadkola....

Napisano
  • Autor

> Mi padł silniczek od tylniej a przednia spryskuje szyby takim

> strumieniem jakbym polewał je "wielkanocnym jajeczkiem na

> śmigusa dyngusa" te silniczki chyba padaja wszystkim szybko...a

> wymiana to odkrecenie plastykowego nadkola i włozenie ich przez

> pół obrót po uprzednim odłaczeniu gumowego wezyka.. banalne ale

> to odkrecanie kola i nadkola....

No widocznie taka jest przypadłość tych pompek, z tego co się orientuje, to w maluchu, są podobne razem ze zbiorniczkiem, cena 31zł, ale sprzedawca mi w sklepie odradzał bo zdarzały się przypadki, że ciekło, i czekam na właściwą do piątku. Co do słabego strumienia, to może wymiana zaworka pomoże i wypadało by przedmuchać wężyki. hmm.gif U mnie pomogło. A i w jaki sposób ją da sie odkręcić, obrót ma być w kierunku koła czy zderzaka? A z tym nadkolem, to jest babrania, szczególnie jeśli ma się śruby zapieczone. sick.gif

pzdr.

Napisano

> A pod dżwignią nie próbowałem jutro zobacze, a może to przełączniki do

> wymiany, jak do tego dojść?

Ja nic nie rozbierałem tylko wcisnąłem rurkę sprayu w szczelinę nakierowując ją na styk - prysnąłem a potem kilkanaście razy przełączałem (oczywiście na wyłączonym kluczyku). Jak przeschnie po kilku minutach spróbowac - u mnie pomka zagadała. Jak padł silnik to trudno. Żeby sprawdzić to wyjąć pompkę podłączyć małą żarówkę 12V np. 5W i sprawdzić czy świeci po naciśnięciu wajchy - znaczy prąd dochodzi.

pozdr. i zyczę sukcesu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.