Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony 185/60/14 i 175/65/14 - odczucia z jazdy

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich...

Mam takie pytanie do tych co jeździli wcześniej na 175, a teraz jeżdżą na 185. Jakie macie odczucia z komfortu jazdy? Otóż ja mam wrażenie, że na 175 asterkę lepiej się prowadzi. Niewiem, czy to zasługa profilu 60 i 65, czy chodzi ogólnie o ten rozmiar. Zastanawiam się nad powrotem do 175, ale muszę się dobrze zastanowić, bo używek nie chce, a nowe troszkę kosztują. Z góry dzięki za opinie. A może ja mam za niskie ciśnienie jeśli chodzi o ten rozmiar? Pompuję według tabliczki, czyli 2,1 przód i 1,8 tył.

Napisano

>nie zauwazylem zadnej roznicy w komforcie. Ten w twoim przypadku bardziej zalezy od opon (cechy indywidualne dla kazdej marki i typu) a nie szerokosci sa zbyt waskie. duzy plus to lepsze prowadzenie i trzymanie w zakrecie - autko jakby stabilniejsze i spokojniejsze. Ale jak masz duzy budzet to zmieniaj na 175 tylko obawiam sie ze to bez sensu. A jak ci komfort nie odpowiada to polecam cos z produktow francuskich hehe.gif

Napisano

> >nie zauwazylem zadnej roznicy w komforcie. Ten w twoim przypadku

> bardziej zalezy od opon (cechy indywidualne dla kazdej marki i

> typu) a nie szerokosci sa zbyt waskie. duzy plus to lepsze

> prowadzenie i trzymanie w zakrecie - autko jakby stabilniejsze i

> spokojniejsze. Ale jak masz duzy budzet to zmieniaj na 175 tylko

> obawiam sie ze to bez sensu. A jak ci komfort nie odpowiada to

> polecam cos z produktow francuskich

To ktore bys wybral i dlaczemu ???

Napisano

>jezdzilem na 175 65 14 od dwoch lat letnie na alumach 185 60 14 i jezdze po roznych drogach i nigdy nie moglem powiedziec zlego slowa.

jezeli lubisz czasem mocniej docisnac prawy pedal bedziesz bardziej zadowolony ze 185 a jezeli jezdzisz spokojniej to bez znaczenia jaki zalozysz. Wieksza roznice poczujesz gdy wymienisz zuzyte amorki na nowe niz na zmianie opon ze 175 na 185 . ale polecam te szersze . ja tak zrobilem i ok

Napisano

co do szerokosci, ja własnie kupiłem felgi z oponami 195/50. r15 z takim profilem opony odczuwa sie troche spadek komfortu, za to szerokość wynagradza to polepszonym prowadzeniem takie sa moje odczucia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.