Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejne pytanie cewki

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie

Jako że wątek o wtryskach umarł naturalnie i nic z niego nie wynika a przewinął się wątek cewek zapłonowych mam pytanie czy da się je jakoś sprawdzić "domowym sposobem" czy będzie konieczna wizyta w ASO ( chyba sobie go tam zapchnę )I czy jeżeli podnie cewka lub dwie samochód będzie się zachowywał podobnie jak by padł wtryskiwacz.I ostatnie pytanie czy cylindry i cewki zapłonowe są rozmieszczone w kolejności 1 3 2 4 czy 1 2 3 4 bo już sam nie wiem do czego ręce włożyć i od czego zacząć.W ASO już byłem i powiedzieli że "wtryskiwacz 1 i 2 praca przerywana"czyli jak to jest 1 wtryskiwacz daje paliwo do pierwszego cylindra a drugi do drugiego z kolei po pierwszym czy faktycznie do drugiego cylindra który jest trzeci w kolejce.Mam nadzieję że ktoś rozumie to co napisałem ,bo jak ja to czytam to brzmi to bardzo chaotycznie.

Napisano

niby mozna sprawdzic ,multimetrem opur cewek ,najlepiej odpal fure przy odkreconych cewkach i wyciagaj po kolei jesli nie bedzie roznicy po wyciagnieciu ktorejs to znaczy ze ta jest padnieta ,kolejnosc zaplonow jest zawsze parami 1i 3 2i4 zapewne zlosnik.gif

Napisano

Sprawdzenie cewek.

Trzeba zdjąć pokrywę/tą plastikową klucz 10/.Odpalić silnik i wyciągać po kolei przewody dochodzące do cewek/plastikowe wtyczki,rozpracuj najpierw ich wyciąganie/.Jeżeli po wyjęciu wtyczki silnik nie zmieni pracy to ta cewka jest padnięta.Kolejność zapłonu 1243.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.