Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

weber - wolne obroty

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wywaliłem grzmota FOS'a i wsadziłem regenerowanego WEBERA. Tamten gaźnik doprowadzał mnie do szału, ale widzę, że z tym nie będzie lepiej... Otóz założyłem gaźnik i cieszyłem się jakieś dwa dni, po czym obroty utrzymują się na granicy zgaśnięcia. Obroty takie, że świecą obie lampki (olej, aku)(kwestię lampki oleju zostawię bez komentarza wink.gif). Z tego co wiem, wolne obroty w weberze same się regulują. I tu oczywiste pytanie, co zrobić?

Wielkie dzięki za wszelką pomoc.

Napisano
  • Autor

Hmm... może jednak ktoś jest w stanie mi pomóc.

Pozdrawiam

Napisano

> Hmm... może jednak ktoś jest w stanie mi pomóc.

> Pozdrawiam

Witam

Podstawowa sprawa jest odstep pomiedzy młoteczkiem ( ten ktory sie wychyla przy ciagnieciu linki gazu) a dzyndzlem wychodzacym z "gruszki". Wlasnie ten dzyndzel wychodzac i chowajac sie reguluje wolne obroty. Aby zmniejszyc lub zwiekszyc odstep pomiedzy tymi dwoma czesciami nalezy dokonac regulacji przy mocowaniu linki do bloku silnika ( pancerz zamonowany jest do bloku przy pomocy 2 nakretek na metalowej czesci pancerza). Najważniejsze jest by dokonac tej regulacji przy zapalonym silniku. Dopiero po przekreceniu kluczyka dzyndzel sie rusza. Przy okazji polecam sprawdzic sklad mieszanki. Śruba odpowiedzialna za to znajduje sie w dolnej czesci gaznika(pod gruszka) po lewej stronie (patrzac przodem do samochodu) na tylnej sciance (tzn tej blizej szyby). Powinna ona być wykrecona dokładnie 8 obrotów od pełnego wkrecenia.

U mnie to dziala idealnie

Pozdrawiam w razie pytan GG

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.