Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samowłączający sie nawiew

Featured Replies

Napisano

JUz tak jezdze z jakies 3 tyg. Podczas jazdy gdy wjade na jakas mala dziure na ulicy lub gdy ktos mocniej zamknie drzwi to sie nawiew wlancza i albo sie sam wylaczy albo ja musze mu pomoc poprzec walniecie reka w schowek lub w okolice pokretel od nawiewu...po tym "zabiegu" na troche mu przechodzi ale po jakims czasie znowu to samo confused.gif Bylem z tym u elektryka i wykrecil schowek posprawdzal kable czy nie maja gdzies zwarcia przeczyscil ta plytke sterujaca i o dziwno bylo good ale tylko 1 dzien. Mam takie pytanie czy moze to byc jakies zwarcie gdzies w pokretlach od temp i ustwaieniach sily nawiawu???PROSZE o rady dzieki YO 893goodvibes.gif

Napisano

> JUz tak jezdze z jakies 3 tyg. Podczas jazdy gdy wjade na jakas mala

> dziure na ulicy lub gdy ktos mocniej zamknie drzwi to sie

> nawiew wlancza i albo sie sam wylaczy albo ja musze mu pomoc

> poprzec walniecie reka w schowek lub w okolice pokretel od

> nawiewu...po tym "zabiegu" na troche mu przechodzi ale po jakims

> czasie znowu to samo Bylem z tym u elektryka i wykrecil schowek

> posprawdzal kable czy nie maja gdzies zwarcia przeczyscil ta

> plytke sterujaca i o dziwno bylo good ale tylko 1 dzien. Mam

> takie pytanie czy moze to byc jakies zwarcie gdzies w pokretlach

> od temp i ustwaieniach sily nawiawu???PROSZE o rady dzieki YO

zwarcie najpewniej przy pokrętle siły nawiewu smile.gif

Napisano

> nawiew wlancza

Pac!

Włącza, włączający

zeby.GIF

Napisano

Masz automatyczną klimatyzację?

Mam to samo, miałem teorię, że wystarczy wymienić pokrętło od nawiewu, ale mój mechanik twierdzi, że to nic nie da, że to wina sterownika od klimatyzacji.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

klime mam chyba polautomatycna jak wogole takie cos jest hehe no najpier musze ustawic temp itp czyli chyba nie automatic;) To mowisz ze nic nie da z wymiana pokretel??? bo z tego co slyszalem to taka plytka jest DROGA shocked.gif dodam tylko ze mi sie wlącza:) tylko nawiew nie klima sama:) ...

Napisano

> klime mam chyba polautomatycna jak wogole takie cos jest hehe no

> najpier musze ustawic temp itp czyli chyba nie automatic;) To

> mowisz ze nic nie da z wymiana pokretel??? bo z tego co

> slyszalem to taka plytka jest DROGA dodam tylko ze mi sie

> wlącza:) tylko nawiew nie klima sama:) ...

Mam to samo, mój mechanik ma się zorientować co można z tym zrobić, może pod koniec przyszłego tygodnia będę coś wiedział.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

ok ja teraz jeszcze podjade w 1 miejsce i napisze pozniej co wymyslili:) POZDRO

Napisano
  • Autor

> ok ja teraz jeszcze podjade w 1 miejsce i napisze pozniej co

> wymyslili:) POZDRO

i bylem:) u gosci od klimy i facet wyszukal ze to kabel jakis kolo schowka i mowil ze albo sie gdzies przetarl lub jakies zwarcie jest ale to napewno kabel...nie robilem tego u niego bo byl fantastycznie DROGI ale jade za 30min do mojego elektryka smile.gif yo grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifcool.gif

Napisano

> i bylem:) u gosci od klimy i facet wyszukal ze to kabel jakis kolo

> schowka i mowil ze albo sie gdzies przetarl lub jakies zwarcie

> jest ale to napewno kabel...nie robilem tego u niego bo byl

> fantastycznie DROGI ale jade za 30min do mojego elektryka

Zrob zdjecia tego kabla. Bo mi tez czasem cos takiego sie dzieje!

Napisano
  • Autor

> Zrob zdjecia tego kabla. Bo mi tez czasem cos takiego sie dzieje!

Chętnie bym zrobil jak bym wiedzial co to w koncu bylo angryfire.gif Pojechalem do elektryka, gdy czekalem na wjad do garazu nawiew sam dalej sie włączał i wyłączał...wkoncu wjechalem autem do srodka:) wykrecil schowek elektryk i ..... angryfire.gif usterka zniknęła (agresja mi sie podniosła) posprawdzal kable i nic wszystko w porzadku...poskrecali i narazie jest dobrze.Denerwuje mnie tylko jedna rzecz ze ja i tak wiem ze to sie jeszcze zepsuje i ze to bedzie prawdopodobnie dzisiaj frown.gif juz nie mam do tego sily... frown.gif chyba ze zdarzy sie jakis cud i juz teraz bedzie good wink.gif

Napisano

A teraz moje doswiadczenie z analogiczna usterka. Otoz mialem to samo. Jezdzilem z tym kilka miesiecy do momentu kiedy to przestala chlodzic klimatyzacja. Sprawdzalem klime to tu to tam i okazalo sie ze czynnik chlodzacy jest, sprezarka OK a wiec o co chodzi. Po wizycie u zaznajomionego mechanika pracujacego zreszta w jednym z ASO uslyszalem podpowiedz ze trzeba wymienic caly panel sterowania (to tez rzekomo bylo wczesniej powodem wariujacego wentylatora). Panel sterowania zamowilem (szedl zreszta az z Wloch - 335 zł). I co? Kiedy przyszlo co do czego okazalo sie ze panel niepotrzebny. Mechanik zle zdiagnozowal i jak sie pozniej zorientowalem poprostu mial to w d... i kazac mi zamawiac panel nawet wczesniej nic nie sprawdzil. Strasznie mnie to wk..... Juz nie jest moim mechanikiem. Coz pojechalem wreszcie do innego ASO i tam po calym dniu grzebania w aucie panowie zrobili 2 rzeczy.

1.pomajstrowali cos przy takiej malej plytce znajdujacej sie pod przelacznikami klimatyzacji oraz obiegu zamknietego

2.wymienili takie cos jak PRESOSTAT (ok 250 zl niestety)

Jak reka odjal. Wszystko dziala bez zarzutu.

Wnioski? No wlasnie nie wiadomo czy samowlaczajacy sie wentylator to tylko kwestia płytki pod włącznikami czy również kwestia presostatu. Ja zacząłem naprawiać ale dopiero jak klima padła. Ale może warto szukać gdzieś w tych okolicach.

życze powodzenia. U mnie w każdym razie jest teraz OK. Tylko niepotrzebny panel za ponad 300 zł psuje nastrój.

Napisano

> 1.pomajstrowali cos przy takiej malej plytce znajdujacej sie pod

> przelacznikami klimatyzacji oraz obiegu zamknietego

Ta płytka zawiera czujnik temperatury wnętrza pojazdu ,który ma nawet swój mały wentylatorek wymuszający przepływ powietrza.

Być może to padło i dawało błędny odczyt temperatury.

Uważam że nie w tym jest problem.miałem takie same objawyi zlikwidowałem je rozbierając przełączniki regulacji siły nawiewu i temperatury. Wczoraj o tym pisałem cofnijcie się trochę.

jak ktoś jest bardzo zainteresowany to niech da znać nawet mam jakieś foty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.