Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ucieka mi kiera

Featured Replies

Napisano

Przy skrecie w prawo, jak dodam troche gazu, to po wyjsciu z zakretu jadac juz prosto, mam skrecona kierownice (?!) - ok. szerokosc dloni od prawidlowego polozenia. Po puszczeniu gazu kierownica wraca w prawidlowe polozenie. Co to moze byc? Luzy na kierownicy moze i sa, ale nie az tak duze - co najwyzej szerokosc palca (ale nie kciuka smile.gif)

Zauwazylem ten "efekt" mniej wiecej w tym samym czasie, gdy po odpaleniu na zimnym silniku cos jakby piszczalo - nie jest to pasek klinowy od altka - wyglada mi to na poduszki silnika i skrzyni biegow. Czy poduszki moga miec wplyw na takie zachowanie sie kierownicy? Dodam ze poduszki od skrzyni biegow pod podlaga nie mam na pewno, ale ta akurat odpowiada za stukanie przy ruszaniu u hamowaniu. Nie wiem jak z ta od przodu uniaka i poduszka silnika. Tak czy inaczej mam zamiar wymienic je w swieta.

Jakies pomysly?

Napisano

bez pomysłów opisałeś takim ciągiem że aż mnie zgięło i czytałem to dwa razy i dalej nic nie wiem, Co autor miał na myśli

A co do kiery proponuje sprawdzić ciśnienie w oponach

Napisano

Poduszki do silnika raczej nic do fajery nie maja bo maglownica sobie,silnik sobie. Ja w trabim tak mialem normalnie,ze nie wracala a w uno tak mialem zanim ustawilem zbieznosc. Jak zbieznosc nic nie pomoze to chyba maglownica powiedziala papa...

A jak juz to nie pomoze to jak Ci ucieka to ja GON wink.gif

Napisano
  • Autor

> bez pomysłów opisałeś takim ciągiem że aż mnie zgięło i czytałem to

> dwa razy i dalej nic nie wiem, Co autor miał na myśli

> A co do kiery proponuje sprawdzić ciśnienie w oponach

Oj, tam - kolega Woju zrozumial.

Cisnienie jest OK.

Dzis zauwazylem jeszcze cos - przy skrecie w prawo (i tylko w prawo) czuje jakby lewe kolo przeskoczylo i wtedy wlasnie byl taki efekt jak opisalem. Jak nie przeskakuje to jest wszystko OK. Moze wachacz stracil silentbloki?

Napisano

> Oj, tam - kolega Woju zrozumial.

> Cisnienie jest OK.

> Dzis zauwazylem jeszcze cos - przy skrecie w prawo (i tylko w prawo)

> czuje jakby lewe kolo przeskoczylo i wtedy wlasnie byl taki

> efekt jak opisalem. Jak nie przeskakuje to jest wszystko OK.

> Moze wachacz stracil silentbloki?

ja bym postawil na wachacze..jedz na hamownie niech ci go zbada na plycie..to wszystko wyjdzie najaw ..cena do uzgodnienia z mechanikiem..okolo 30 zela.. palacz.gif

Napisano
  • Autor

Wlasnie to mi wyglada na silnetbloki - troche marnie ostatnio wygladaly. Wymieni sie w swieta razem z poduszkami silnika i skrzyni.

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Juz wszystko jasne - maglownica sie wytarla i sie w srodku nie zazebia... Dzis wymiana.

Napisano

> Dodam ze poduszki od skrzyni biegow pod podlaga

> nie mam na pewno, ale ta akurat odpowiada za stukanie przy

> ruszaniu u hamowaniu.

I tutaj mała poprawka. Ta poducha jest dosyć ważna, bo eliminuje moment skrętny silnika, który jest ustawiony przecież poprzecznie.

Napisano

... jak sie rusza mojej siorki unem do tulu, to trzesie/wali/stuka z przodu wlasnie przez poduche jakas...??

JA poradze ruszyc normalnie, ale jak z bardzo niskich obrotow, np. bez gazu, to sie trzesie... WTF... angryfire.gif

Napisano
  • Autor

I tu ciekawostka - mieli mi wymieniac maglownice - ale sie okazalo ze lewy wahacz - a konkretnie sworzen - powiedzial 30.GIF. A jeszcze konkretniej - wyrwal sie prawie z wahacza, wiec wymienili wahacze i jest juz OK. Przy okazji wymienili tez wszystkie gumy przy wahaczach i drazku stabilizacyjnym, ustawili zbieznosc i geometrie - teraz jest zajefajnie - zero stukow, kiera juz tak jak wczesniej nie ucieka (jutro sprawdze jeszcze dokladnie). Zostala mi jeszcze wymiana amorkow z przodu, lozysk mcpersona i poduszek amortyzatorow. W maju mysle zrobic zawieszenie z tylu.

Poduszki silnika wymienilem 2 tygodnie temu sam pod blokiem wink.gif

A wlasnie - moze ktos z Warszawy moglby mnie wspomoc w ten weekend przyrzadem do sciagania sprezyn?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.