Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poranne odpalanie - długie

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów. Od niedawna mam założoną instalację lpg. Po montażu falowały mi obroty na gazie oraz miałem problemy z odpalaniem ciepłego silnika. Sugestią gazownia było, abym wymienił świece i przewody wysokiego napięcia. Też tak uczyniłem. Dodatkowo gazownik wyczyścił silnik krokowy. Problem prawie ustąpił. Powiedzmy 9 na 10 przypadków odpalania jest ok., silnik trzyma obroty biegu jałowego (silnik ciepły). Ale po kilkuset kilometrach pojawiło się coś innego. A mianowicie. Po nocnym postoju jak uruchomię silnik to obroty wzrastają do poziomu 1200-1400 obr/min (czyli prawidłowo), po czym prawie natychmiast spadają do poziomu 100-200 obr/min (!!!). Jak dodam gazu to silnik się rozkręca, ale jak puszczę pedał gazu to obroty znowu spadają do 100-200 obr/min. Przejadę kilkaset metrów i jest ok. Wcześniej tzn. przed założeniem instalacji, jak odpalałem silnik (oczywiście nie dotykając pedału gazu) obojętnie czy ciepły, czy zimny to sterownik silnika podnosił obroty do ok. 1200 obr/min po czym w zależności od temperatury silnika utrzymywał te obroty lub jeśli był zagrzany to ustawiał je na poziomie 800-850 obr/min. Proszę o sugestje co mam jeszcze sprawdzić, bo pomysły mi się kończą...

Napisano

Jeśli obroty tak opadają na benzynie to może ECU jakieś błędy łapie, sprawdź reset kompa, nie powinno tak być, może jakieś powietrze lewe ciągnie,

jeśli zapalasz na gazie (o ile masz taką możliwość) to trzebaby było trochę podregulować parownik np. "poluzować" membranę lub trochę zwiększyć kanał obejściowy ale potem sprawdzić mieszankę na laptoku.

Napisano
  • Autor

> Jeśli obroty tak opadają na benzynie to może ECU jakieś błędy łapie,

Nie zapala się kontrolka chek

> sprawdź reset kompa, nie powinno tak być, może jakieś powietrze

> lewe ciągnie,

> jeśli zapalasz na gazie (o ile masz taką możliwość) to trzebaby było

> trochę podregulować parownik np. "poluzować" membranę lub trochę

> zwiększyć kanał obejściowy ale potem sprawdzić mieszankę na

> laptoku.

Zdaje się, ale chyba nie da się odpalić tylko na gazie instalacja tomasetto, z sterownikiem bingo 4s. Do gazowników mam jechać za kilka dni na przegląd po ok 1000-1500 km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.