Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podlaczanie wzmacz+sub. RED Led Problem

Featured Replies

Napisano

dzieki koledze kosaG udalo mnie sie wszystko sprawdzic i podlaczyc - okazalo sie ze to co zastalem w mojej instalacji kabelkowo-audiofilskiej jest zrobione poprawnie, aczkolwiek z dość luźnym podejsciem do kultury technicznej aby nie wspomniec o jakichkolwiek walorach estetycznych. Najwazniejsze kabelki podlaczone są OK.

Podlaczylem czerwony gruby kabelek do + na aku wstawiając bezpiecznik na kabelku +. Przewody przeciagnalem progami przy kierowcy dokladając wszelkiej starannosci i uwagi aby nigdzie nie zrobily zwarcia. Podlaczylem do wzmacza tak jak byc powinno (wzmacz+sub pochodzi z mojeg poprzedniogo auta, co i jak ma byc podlazone znam na pamiec). Kiedy jednak robilem test... nie dziala frown.gif

kiedy podlaczam kabelki LINE (out na radiu, IN we wzmaku) zapala mnie sie dioda we wzmaku na czerwono. Opis diody jest nastepujacy : Green Power, Red protect. no i franca cholerna swieci ryj na czerwono kiedy rzeczony kabelek sygnalu audio wpinam w wzmacz. Podlaczylem tez kabelek sterujacy do kostki gdzie bylo opis REM, identyczny byl na wzmaczu wiec... chyba podlaczylem dobrze.

No i teraz kredki, co sie stanelo ze sie swieci wzmak na czerwono a nie na zielono jak powinien byl? Wzmacz+skrzynia Magnat'a bull power. Wzmacz to typ 2200.

Jakies pomysly?

podejrzewam radio bo jest strasznie rozdymane (stary Sony na MD).

Napisano

podprowadź grubiutkim kabelkiem mase to moze być przyczyna

jeżeli masa jest słaba nie przełaczy sie na zielono

Napisano

> podprowadź grubiutkim kabelkiem mase to moze być przyczyna

> jeżeli masa jest słaba nie przełaczy sie na zielono

oba podlaczone są naprawde gruuubymi kablami ok.gif takimi - fachmanckimi ok.gif musze poszperac na necie za instrukcją...

Napisano
ze jak sie czerwone swieci to sie cos zepsulo i mam sie z serwisem kontaktowac hehehe taa jasne. od lezenia sie zepsul wzmacniacz screwy.gif ide po wzmaka i zobacze na zywo co mu jest...
Napisano
z uwagi na natłok dobrych porad rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif zabralem sie za zestaw z ziomalami z roboty - na 99% okazuje sie ze mase za słabą zastosowalem - tzn kabel jest OK ale... styk do dupy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif
Napisano
wsjo gra i buczy. Poprawilem mase i wsjo ruszylo łdanie. z tym że ee.. no tak. Sony ktore mam obecnie (model ktory musi dostac z piesci zeby zaczal odtwarzac MD - rozdlubalem i poskladalem cale radio - czmu tak dziala mechanika Sony - nei wiem...) brzmi tragicznie w porownaniu do JVC ktory mialem poprzednio w Punto. Prawdopodobnie to kwestia i radia i glosnikow (przód firmowy buee) choc radio daje jakis taki dziwny ten bas. Cos takiego dudniąco-nieokreslonego. W moim poprzednik JVC bas byl jakis taki bardziej 'wyrazny' nie huczal, nie buczal ale brzmial bardzo ladnie. zatem.. czas na odkladanie kasy na JVC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.