Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozbudowa car audio.

Featured Replies

Napisano

Witam wszytkich. Na forum dotyczącym car audio jestem po raz pierwszy, bo dopiero od niedawna zacząłem coś w moim samochodzie kąbinować. Prosiłbym w miarę możliwości o małą radę. A mianowicie: mam w swojoj asterce radio Kenwooda, dwa głośniki z przodu oryginalne z Astry (całkiem przyzwoicie grają) do tego dwa piszczki w przednich słupkach. Ostatnio zamontowałem dwa dwudrożne gośniki Mac Audio z tyłu i muszę powiedzieć, że całkiem przyzwoicie to gra (na mój gust). Jak wiadomo apetyt rosnie w miarę jedzenia i chce coś rozbudować. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wzmacniacz i tuba. Jeżeli macie jakieś sprawdzone modele to proszę o radę (w stosunkowo dobrej relacji ceny do jakości). Myślałem też o tubie aktywnej? Za wszytkie rady z góry dziękuje i pozdrawiam!!! 30.GIF

Napisano

witaj ok.gif

ja u siebie wlasnie montuje wzmaka Magnat Bull Power 2200 + skrzynia Magnat Bull Power 300. to zestaw z mojego poprzedniego auta i powiem jedno - jest OK. Nie jestem audiofilem, nie lubie sluchac zbyt glosno muzyki ale to co mam starcza az za ho. Basior jest bardzo mily, milo mruczy, ma dobry kickbass. generalnie - jestem bardzo zadowolony i moge polecic taki zestaw spokojnie.

Napisano
  • Autor

A ile taki zestaw cenowo się kształtuje? niewiem.gif

Pisałem już, że myślałem też o tubie aktywnej, ale przy wzmacniaczu podłączyłbym też tylnie głośniki pod niego.

Napisano

osobiscie nie widze sensu w podlaczaniu wzmacza w glosniki tylne - po co?

Jesli wsadzisz w bagaznik skrzynie/tube to w zupelnosci ci wystarczy, no chyba ze jestes fanem otwartych okien, muzy na max i rwania wiejskich panienek zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif moim zdaniem to co dają radia samochodowe w zupelnosci wystarczy do sluchania muzyki, powyzej tego.. zaczyna sie straszenie głuchych. ale to jest moje osobiste zdanie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> osobiscie nie widze sensu w podlaczaniu wzmacza w glosniki tylne -

> po co?

> Jesli wsadzisz w bagaznik skrzynie/tube to w zupelnosci ci wystarczy,

> no chyba ze jestes fanem otwartych okien, muzy na max i rwania

> wiejskich panienek moim zdaniem to co dają radia samochodowe

> w zupelnosci wystarczy do sluchania muzyki, powyzej tego..

> zaczyna sie straszenie głuchych. ale to jest moje osobiste

> zdanie

Właśnie o to mi chodziło. W takim razie zastanowie się nad tubą aktywną. Słyszałem, że przez wzmacniacz poprawia się generalnie dzwięk, ale przecież audiofilem nie jestem. A jazda z łokciem wystawionym przez okno zlosnik.gif i z dudniącą muzą to nie dla mnie. Pozdrawiam.

Napisano
kiedy dlubalem zestaw audio do poprzedniego autka w firmie montujacej car audio po okresleniu moich potrzeb - czyli z przodu dobrze slyszalne wysokie+średnie, tył miłobrzmiący, 'wybrzmialy' bas panowie odradzili mi wogole inwestycje w tylne glosniki z uwagi na to ze skrzynia w zupelnosci mi wystarczy jesli chodzi o niskie tony, srednie dopełnia firmowe tylne, zaś przód zmieniłem na Alpiny (średnie+gwizdki) które spełnily w zupelnosci swoje zadanie. wlasnie przed chwila skonczylem montaz - wsjo dziala smile.gif z tym ze ... slychac niestety PORAZAJĄCĄ róznice pomiedzy.... moim poprzendim JVC (KD costam costam) odtwarzajacym mp3, a obecnym wpolowie rozpieprzonym sonym. Nie jestem audiomaniakiem ale... różnice słyszę - a skoro słyszę różnicę to chyba nie jest dobrze zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jak odloze kasiorkie to pierwsze co kupuje to gwizdeczki na przod no i zmieniam radio na JVC ok.gif
Napisano

> Właśnie o to mi chodziło. W takim razie zastanowie się nad tubą

> aktywną.

Właśnie jesteś o mały krok od "wsiowego disco" zlosnik.gif Tylko subwofer (skrzynia) daje przyzwoity dźwięk!!

> Słyszałem, że przez wzmacniacz poprawia się generalnie

> dzwięk, ale przecież audiofilem nie jestem.

Popprawia się oj poprawia

> A jazda z łokciem

> wystawionym przez okno i z dudniącą muzą to nie dla mnie.

Właśnie tuba "dudni" dobrego suba raczej nie słychać

> Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Napisano

jesli chcesz uslyszec muzyke zmien radio na ALPINE , nawet na orginalnych glosnikach bedziesz w szoku , natomiest jezeli chodzi o suba to tylko skrzynia tym bardziej ze masz sedana wink.gif

Napisano
  • Autor

> jesli chcesz uslyszec muzyke zmien radio na ALPINE , nawet na

> orginalnych glosnikach bedziesz w szoku , natomiest jezeli

> chodzi o suba to tylko skrzynia tym bardziej ze masz sedana

Może zmienie na Alpine. Jednak w pierwszej kolejności zainwestuje w wzmak i suba. Czas rozglądnoć się po sklepach... spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.