Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Słabo w wyższym zakresie obrotó...

Featured Replies

Napisano

Po ostatniej regulacji zauważyłem, że auto nadal jest bardzo słabe w granicach prędkości 90-95 km/h i wtedy mocniej się nagrzewa. Co może byc tego przyczyną?

Z rury wydechowej kurcze wyda ulatuje frown.gif To już koniec silnika?

Na gazie silnik ma jakby niestabilne obroty podczas jazdy. Da się odczuć coś w rodzaju delikatnego szarpania podczas przyspieszania. Co jeszcze jest nie tak? Na benzynie jest lepiej...

Czy może to być wina źle dobranego miksera? Ale kurcze przez 85 tys.km chodziło autko bez zarzutu...

Czy powodem tego może być np. lewe powietrze? Albo powietrze z otworu z dołu obudowy... Tam nie mam rury do koletora... Czy podczas jazdy pęd powietrza może mi zdmuchiwać gaz przez tą dziure? :-/

A może to przez przytkany filterek od gazu albo zużyty reduktor? Mechanik ostatnio niczego niepokojącego nie zauważył... :-/

Napisano

1. gaz to zuo 270751858-jezyk.gif, to do kuchenek jest a nie do samochodow nono.gif

2. jak juz gaz jest to moze byc zle wyregulowany - za ubogo, dlatego grzeje sie tesz silnik, za wysoka temperatura spalin - niebezpiecznie no.gif

3. za bardzo opozniony zaplon - moze byc zepsute UFO

Napisano

Powodów może być wiele, ale najbardziej prawdopodobnym wydaje mi sie jest regulacja silnika.

Napisano

A nie powiedział, że membrana w reduktorze średnio przeżywa 80 kkm i później należy ją wymienić?

Napisano
  • Autor

Właśnie ufo jest sprawne. Dosłownie tydzień temu wymieniałem na oryginalne Magneti Marelli. Działa jak talala...

O problemie z regulatorem też już mówiłem niedawno. Chodzi mianowicie o to, że podciśnienie jest zbyt duże i przy niskich obrotach za bardzo przyspiesza zapłon frown.gif Dlaczemu tak się dzieje? Może wężyk jest źle podłączony? Czy może to być przez zbyt małą ilość powietrza? A może filterek gazu jest przytkany? A może coś zdmuchuje gaz przy wyższej prędkości? frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.