Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nr kat. linki do zmiany biegów - zna ktoś?

Featured Replies

Napisano

WItam!

Jestem zmuszony do wymiany linki do zmiany biegów. Sęk w tym, że nie chce wymieniać kompletu tylko tę która szwankuje. A szwankuje ta odpowiedzialna za przenoszenie ruchów dźwigni "przód - tył". Patrząc od góry pod maskę silnika to jest ona niżej (bez sprężyny). Chcę ją kupić na allegro ale muszę znać nr katalogowy tej właśnie linki aby nie kupić tej co nie potrzeba.

Czy zna ktoś z was jej nr katalogowy?

Będzie to 55194774 czy 55194775??

Mam nadzieję, że wystarczająco jasno opisałem o którą linkę mi chodzi.

Z góry wielkie dzięki za pomoc - zakupu muszę dokonać jak najszybciej (co 2 dzień muszę się ratować WD40 inaczej nie ma jazdy) - więc liczę na waszą pomoc!

Pozdrawiam

Napisano

> WItam!

20.GIF

> Czy zna ktoś z was jej nr katalogowy?

> Będzie to 55194774 czy 55194775??

278665136-linki.png

3. Wał giętki 55194774 Selezione

4. Wał giętki 55194775 Innesto

post-62861-14352481010231_thumb.png

Napisano
  • Autor

> 3. Wał giętki 55194774 Selezione

> 4. Wał giętki 55194775 Innesto

OK, dzięki za pomoc ale...

Ponieważ ten rysuneczek jest dość schematyczny to powiedzcie mi jeszcze który z tych "wałów giętkich" odpowiedzialny jest za przeniesienie ruchu dźwigni przód-tył (linka bez sprężyny powrotnej)? Nr 3 czy 4??

Tylko tej informacji potrzebuję i już wszystko będzie jasne!

Mnie to tak prosto trzeba i konkretnie ;-)

Dzięki za pomoc!

Napisano
  • Autor

> 3. Wał giętki 55194774 Selezione

> 4. Wał giętki 55194775 Innesto

OK, znalazłem tu taki rysunek - troszkę bardziej oddający rzeczywistość. Interesuje mnie linka nr 4 (z tego mojego schematu). A pytam, gdyż ułożenie linek nr 4 na obu rysunkach trochę się różni (nie wiem czy jest to ta sama linka - raz jest ona "prawa" a raz "lewa").

No więć jaki nr katalogowy ma ta linka nr 4 z mojego schematu?

post-30037-14352481017245_thumb.jpg

Napisano

stary nie kupuj używki (chyba że chcesz kupic kota w worku) nono.gif jedź do aso i kup nówkę trochę drożej ale masz pewność że ci posłuży smile.gif

Napisano
  • Autor

NIe mam zamiaru kupować używki! Tylko nowa. Po prostu na allegro jest sporo taniej. A jak w sklepie oglądałem te nieszczęsną linkę to gość stwierdził, że bardzo dobrze się one sprzedają, średnio "...3-4 na tydzień schodzą". Tak więc nie tylko ja mam z nią problemy

No a moją głupotą było to, że nie zapytałem w sklepie o te numery katalogowe. Na starych są one nie czytelne więc myślałem, że tutaj się dowiem konkretów mad.gif

Ale zamiast domysłów i tłumaczeń z włoskiego zadzwonie jutro do sklepu i w poniedziałek zakupie to co mi potrzeba,

Dzięki za dobre chęci

Napisano

odnośnie Linek zmiany biegów. strasznie ciężko wchodzą mi biegi. czy jest możliwość przesmarowania linek (wd-40)?

Napisano
  • Autor

W moim przypadku WD40 sprawdza się rewelacyjnie - choć niestety na krótko. Ale trudno tu mówić o smarowaniu linek. Jedna z osłon gumowych popękała i przepuściłą jakiś syf i inne paprochy przez co linka zaciera się w pancerzu. Jak już ręka mnie boli od zmiany biegów to biore WD40 i "psikam" pod te popękaną gumę - pomaga jak ręką odjął. Oczywiście to tylko forma przetrwania bo jutro kupuję te felerną linkę i wymieniam na nówkę nieśmiganą.

Napisano

smarujesz od strony silnika czy od strony lewarka?

Napisano
  • Autor

> smarujesz od strony silnika czy od strony lewarka?

Od strony silnika. Ale tak jak wspominałem - to nie smarowanie tylko taka ostatnia deska ratunku (efekt na max 2 dni). Wymiana linki nieunikniona. Wcześniej rozłączyliśmy linki od wybieraka na skrzyni aby ustalić przyczyne. Dźwignia chodziła tak samo ciężko więc wniosek był prosty - linka do wymiany.

DOdam tylko jeszcze że u mnie był taki efekt, że jak kropek ostygł to biegi chodziły leciuteńko a jak się zagrzał (upał, jazda w korku) to dźwignia chodziła ciężko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.