Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chłodnica do klimy JTD

Featured Replies

Napisano

Witajcie po dłuższej przerwie! Ja korzystam jak widać z forum, kiedy mi się coś przydarzy lub jeśli mogę coś pomóc. W nawiązaniu do relacji z użytkowania Dynamic JTD5d na dystansie 130 tys km. Chcę dodać, że jest już 138 z hakiem i Stilo nadal fruwa... Żeby nie było domysłów błędnych - nie jest to moje jedyne auto i służy jako narzędzie. Jest naprawdę ok. zASADNICZY PROBLEM - PIERWSZY POWAŻNY JAKI MAM - duże kocisko wpadło mi pod samochód przy może 80 km/h. Narobił spustoszenia że hej! Pękły 2 łączniki żeber w zderzaku - bzdura - zrobi się, pękła osłona pod silnikiem z prawej strony - już zrobiona - pospawana i poskręcana. Wczoraj patrzę, a tu dolne żeberka od chłodnicy klimatyzacji (2 szt.) urwane z prawej strony. Ciekawe bo sprężarka działa, czyli ciśnienie w układzie jest, bo przecież kiedy już nie ma ciśnienia czynnika chłodzącego to przestaje uruchamiać się sprężarka (z wiadomych względów). Mnie to jednak źle wygląda, bo w okresie letnim będę dużo jeździł i nie chciałbym niespodzianki w postaci ujawnienia się rozszczelnienia tej chłodnicy - TRZEBA CHŁODNICĘ KLIMATYZACJI WYMIENIĆ!!!! MOJE PYTANIE BRZMI: CZY KTOŚ WYMIENIAŁ? ILE COŚ TAKIEGO KOSZTUJE? CZY WARTO JAKĄŚ UŻYWANĄ? MOŻE KTOŚ BY MI COŚ POLECIŁ? confused.gif

Napisano

witaj. A nie da się tych żeberek jakoś naprawić? niewiem.gif Może wyjdzie taniej a jednocześnie równie dobrze.smile.gif

Napisano

> Ciekawe bo

> sprężarka działa, czyli ciśnienie w układzie jest,

TO jak spotkasz drugi raz tego kota, to mu powiedz że twardym trzeba być i robić dziury, a nie miętkim i wgniecenia

> ILE COŚ TAKIEGO KOSZTUJE? CZY

Oryginał 1400, zamienniki od 1200 (Hella) do 650 (Magneti). W powyższym kontekście można rozpatrywać używaną lub usługę warsztatu zajmującego się naprawą chłodnic.

Napisano
  • Autor

> witaj. A nie da się tych żeberek jakoś naprawić? Może wyjdzie taniej

> a jednocześnie równie dobrze.

Wprawdzie dotychczas obawiałem się tego typu napraw, to jednak nie bardzo uśmiecha mi się zakup nowej chłodnicy. Może faktycznie próbować naprawic starą?.... Ostatnio wymieniłem matę - czujnik obecności pasażera, który zniszczony został na moje życzenie. Teraz muszę wymienić wszystkie tarcze - zużyte, tym samym klocki. Jeżeli do tego doszłaby jeszcze chłodnica... Dzięki za sugestie... 270751858-jezyk.gif

Napisano

Zawsze możesz poszukać używki np na allegro. Koszt ok 200-300 zł. Są też firmy wyspecjalizowane w naprawie chlodnic oraz handlu uzywkami. Kupujesz, montujesz i nabijasz u nich. Nawet gwarancja jest!

Napisano

Najpierw zorjętuj się co do warsztatu i kosztów. jeśli naprawa nie wyjdzie (oby tak się nie stało) zawsze możesz z spokojniejszym sumieniem postarać się o jakąś używkę lub o nową. Powież sobie że próbowałeś, ale nie wyszło. pozdrawiam smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zawsze możesz poszukać używki np na allegro. Koszt ok 200-300 zł. Są

> też firmy wyspecjalizowane w naprawie chlodnic oraz handlu

> uzywkami. Kupujesz, montujesz i nabijasz u nich. Nawet gwarancja

> jest!

Dzięki za porady. Na razie działa, ale te zerwane dwa dolne żebra mnie niepokoją... Poniucham, dzięki!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.