Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

który i gdzie przekażnik od klimatronika POMOCY

Featured Replies

Napisano

Witam dziś się zdziwiłem bo rano wyjechalem klima sprawna wracam i już nie chłodzi i zauważyłem że niema charakterystycznego kliknięcia przekaźnika sprawdziłem bezpieczniki F19 sprawny ale niestety niemam opisu przekaźników więc prośba jak by ktoś miał opis przekaźników lub wiedział który nalerzy do klimy to prosze o info dzięki

Napisano

Przekaźnik T5 środkowy po prawej stronie w skrzynce bezpieczników obok akumulatora.To co słychać w czasie załączania klimy jest to odgłos załączenia się sprzęgła sprężarki.Może być brak ciśnienia w układzie np.pęknięta rurka?

Napisano
  • Autor

i tylko ten jeden nalerzy do klimatyzacji dodam że mam automatyczną

Napisano

> i tylko ten jeden nalerzy do klimatyzacji

dodam tylko - polska języka, trudna języka... rotfl.gif

Napisano

> i tylko ten jeden nalerzy do klimatyzacji dodam że mam automatyczną

Wg schematu elektrycznego jest tylko ten jeden przekaźnik,który załącza sprężarkę.Obstawiam brak ciśnienia w układzie.

Napisano
  • Autor

!!!Dzięki!!! Orientujesz się może czy przed wymianą czynnika chłodzącego sprawdzają ciśnienie w układzie żeby sprawdzić czy napewno to? A może spaść ciśnienie w układzie na, tyle że się nie załącza bez żądnych dziur w układzie??

Napisano

> !!!Dzięki!!! Orientujesz się może czy przed wymianą czynnika

> chłodzącego sprawdzają ciśnienie w układzie żeby sprawdzić czy

> napewno to? A może spaść ciśnienie w układzie na, tyle że się

> nie załącza bez żądnych dziur w układzie??

Przed wymianą czynnika/naprawą klimy/zawsze zaczynają od sprawdzenia ciśnienia.W układach klimatyzacji samochodowej po pewnym czasie eksploatacji następuje spadek ciśnienia/w Stilo pękają rurki/.Z tego to powodu zalecana jest co roku kontrola klimy./ja tego nie przestrzegam bo wcześniej pada czarodziejska rurka/.

Napisano

w Stilo pękają rurki

ja bym powiedzial ze przy nieuwaznym parkowaniu/braniu przeszkod terenowych sa one podatne na zniszczenie - same nie pekaja

Napisano

> w Stilo pękają rurki

> ja bym powiedzial ze przy nieuwaznym parkowaniu/braniu przeszkod

> terenowych sa one podatne na zniszczenie - same nie pekaja

A ja bym powiedział,że nie masz racji.Typowy błąd konstrukcyjny/dot.silnika 1,6/

Napisano

> A ja bym powiedział,że nie masz racji.Typowy błąd

> konstrukcyjny/dot.silnika 1,6/

to moze cos szerzej? czy chodzi o dolne wyprowadzenie rurki tak niskie i z tak poprowadzonym kolankiem ze uderzenie w osolone dotyczy tego elementu?

Napisano

> to moze cos szerzej? czy chodzi o dolne wyprowadzenie rurki tak

> niskie i z tak poprowadzonym kolankiem ze uderzenie w osolone

> dotyczy tego elementu?

Elementy aluminiowe/rurki/ są za długie i są mocowane na sztywno tylko jednym końcem.Drgania silnika przenoszone przez część gumową/rurki/powodują jej pękanie.Na forum było zdjęcie uszkodzonej rurki od strony sprężarki.W tym miejscu nie ma możliwości aby ją uderzyć.Rurki pozmianowe część aluminiową od strony skraplacza mają krótszą i są inaczej prowadzone./silnik 1,6/

Napisano
  • Autor

Jutro jadę na sprawdzenie i zobaczymy. Właziłem pod auto i optycznie żadna z rurek nie jest naruszona a raczej na terenowe przeszkody uważam na 17" a przy okazji psiukne azot w koła 5zł koło może ktoś już testował azot?

Napisano
  • Autor

witam klime nabili wycieków niema a klima niedziała jak nie działała poświetach jestem umówiny w aso zobaczymy co oni wykąbinują, ciekawe bo podłaczeniu na ktrótko przekaźnika klima się załącza. typ od kilmy twierdzi że to może być jakiś bład w kompie i nie pozwala załączyć we wtorek zobaczymy i dam znać może komuś się kiedyś przyda.

Napisano

> ciekawe bo podłaczeniu na ktrótko przekaźnika klima się załącza.

> typ od kilmy twierdzi że to może być jakiś bład w kompie i nie pozwala załączyć

A jaką temperaturę pokazuje Ci termometr na wyświetlaczu? Może coś się porobiło z czujnikiem? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Termometr pokazuje właściwą, niestety okazało się że to nic wspólnego z szczelnościa byłem też w aso podłączyli do examinera i też dupa Powiedzieli że może być wszystko konkretna odpowiedź jak na ASO że może elektryka że może czujnik najlepiej zosawić auto na 2-3 dni i sprawdzą i naprawią chyba ich pogieło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.