Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem :(

Featured Replies

Napisano

Witam !

Miesiąc temu kupiłem Daewoo Nubira II 2.0 Kombi. Miałem problemy z jazdą na LPG. Jeśli temperatura wody na wskaźniku nie zaczęła wzrastać to na biegu jałowym samochód "gasł".

Gazownik stwierdził że reduktor do wymiany (7lat i 140tys km).

Jako że instalacja jest z 2000r (Elpigaz - II gen) postanowiłem także wymienić reduktor w Elpigazie.

Polecono mi reduktor Elpigaz Vega. Poprosiłem aby zamontowano mi najmocniejszą wersję (powyżej 140KM).

Problemy jakie miałem jeżdząc na gazie już nie występują. Mogę odpalić spokojnie samochód na gazie nawet na zimnym silniku ale ...

Pojawił się nowy problem frown.gif

Otóż zawsze po uruchomieniu samochodu , samochód uruchamia się na LPG i po chwili gaśnie. Wystarczy ponownie odpalić samochód na LPG i działa już idealnie.

Na początku myślałem że przejade około 100-200m na benzynie i wtedy przełącze na LPG i będzie ok , ale tak nie jest ....

Występuje ten sam objaw. Teraz odpalam odrazu na LPG. Samochód po sekundzie gaśnie , znów odpalam i ruszam ...

Objaw dziwny. I trochę denerwujący smile.gif

Choć poprzednio jak miałem zużyty reduktor to potrafił zgasnąć nawet kilkanaście razy. I dopiero przejechanie około 4-6km na benzynie i rozgrzanie wody tak do około 60-70 stopni powodowało że mozna było przełączyć samochód na LPG smile.gif

Dzięki !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.