Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z gazem:/ Ulatnianie:/

Featured Replies

Napisano

Witam

Dziś wyjezdzam z garazu < jak co dzien > wylaczam silnuk ide do domu wracam za 5 minut i jak podchodze do auta to caoraz bardziej czuje zapach gazu. W ogrębie ok 1,5 metra od maski czuc gaz. W garazu nic nie czuc wiec cos sie teraz zepsulo:/ Kurcze ulatnia mi sie gaz a dopiero co tankowalem:/ Znacie jakiegoś dorego sprawdzonego gaziarz z łodzi < jalepiej gdzieś w tejochach poludniowych > Byłbym bardzo wdzeczny za informacje:) Bo ostatnio api mi 13 na 100 :/ Na a teraz to ulatnanie:/

Napisano

> Witam

> Dziś wyjezdzam z garazu < jak co dzien > wylaczam silnuk ide do domu

> wracam za 5 minut i jak podchodze do auta to caoraz bardziej

> czuje zapach gazu. W ogrębie ok 1,5 metra od maski czuc gaz. W

> garazu nic nie czuc wiec cos sie teraz zepsulo:/ Kurcze ulatnia

> mi sie gaz a dopiero co tankowalem:/ Znacie jakiegoś dorego

> sprawdzonego gaziarz z łodzi < jalepiej gdzieś w tejochach

> poludniowych > Byłbym bardzo wdzeczny za informacje:) Bo

> ostatnio api mi 13 na 100 :/ Na a teraz to ulatnanie:/

Nic się nie przejmuj-prawdopodobnie nic Ci sie nie ulatnia.

Jeśli jest tak jak piszesz to:

Odpaliłeś zimny silnik i przelączyłeś na lpg a następnie zgasiłeś silnik za nim parownik sie zagrzał. Gaz zaczął wypływać przez otwarty zawór, zamrazajac go. Gdy zgasiłes silnik, zawór nie mógł się domknąc, poniewaz był podmarzniety. Po chwili jednak na pewno sie domknął, przez ten czas jednak troche gazu sie ulotnilo do kolektora.

Gdybys chciał wtedy uruchomic silnik musiałbys pokręcić chwile rozrusznikiem, bo gaz wzbogacił nadmiernie mieszanke-zakładam że odpalanie mozliwe tylko na benzynie-jeśli mozesz na LPG to odpali bez problemu. Jeśli parownik jest choc troche zagrzany, takie cos nie zdarzy sie.

Oczywiscie obwąchaj auto dokładnie, czy nie ma żadnych wycieków-jeśli nie, to na pewno było to co opisałem. Kiedys miałem ładnych pare lat Poldka na oplowskim jednopunktcie z gazem i nie raz tak miałem wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz. Chyba jest tak jak ty mowisz:) Bo teraz tak nie smierdzi. Kiedyś smierdziało < pod maska z rury powierzea > to gazownik wymienił jakąś cewke i juz bylo oki. No ale i tak przyda sie regulacja bo pali ponad 12,5 l na 100 dawniej palił 10 a max to bylo 11 !!! Wiec jak tak czytam na forum to wynika ze to duzo. A moj gazowmink wyjehcal tak jak inni do angli:/ Wiec szukam kogos dobrego kto mi to wyreguluje smile.gif Jak macie swojego sprawdzonego gazownika w Łodzi to dajcie na niego namiary:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.