Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stuki PII '00

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam problem / a właściwie to autko ma problem :/ związany ze stukami podczas jazdy po nierównościach - głównie przy przyspieszaniu . Stuki nie zawsze się ujawniają i bardziej słyszalne są z od strony kierowcy. Byłem pewny że to poduszka jakaś i podjechałem do ASO po dokładną diagnozę . Nic nie potrafili stwierdzić więc wzięli do na stację diagnostyczną i szarpali różnymi testerami. Ocena na stacji - stan zawieszenia bdb - wszystkie gumki i graty mogące stukać pracują dobrze. W ASO jeszcze raz pooglądali i stwierdzili że to może być kolumna lub przekładnia ale żeby się upewnić to musieliby podmienić daną część na nową i się przejechać.

Nie wiem jakie są objawy padającej kolumny , ale myślę że skoro na kierownicy nie odczuwa się luzów ani jakiś stuków to może bardziej wskazywało by na przekładnię? Tym bardziej że oprócz wspomnianego stuku przy jeździe po typowo polskich osiedlach (dziury pomiędzy otworami) słychać drgania jakby od przednich kół ale bardziej słyszalne niż odczuwalne na kierownicy.

Dodam może jeszcze kiedyś wspominany i do dziś nie rozwiązany problem / urok - po uruchomieniu silnika i ruszeniu po paru metrach słychać coś a'la odbicie sprężyny w okolicach lewego koła , jest to jednokrotne i występuje tylko (i zawsze) po załączeniu silnika. Może w jakiś sposób łączy się jedno z drugim ?

Przy okazji pozdrawiam panów z ASO Euromot Rybnik za angażowanie się w problemy klientów przeważnie bezpłatnie i nie naciąganie na niepotrzebnie wysokie wydatki.

pozdrawiam forumowiczów i sorry za przydługawy tekst

Napisano

> Witam!

> Mam problem / a właściwie to autko ma problem :/ związany ze stukami

> podczas jazdy po nierównościach - głównie przy przyspieszaniu .

> Stuki nie zawsze się ujawniają i bardziej słyszalne są z od

> strony kierowcy.

Sprawdź może maglownicę u mnie tez na szarpakach było ok, a maglownica stuka sciana.gif

Napisano

> podczas jazdy po nierównościach.

> Stuki nie zawsze się ujawniają i bardziej słyszalne są z od

> strony kierowcy. ASO Nic nie potrafili stwierdzić.

Miałem podobne stukanie, okazało się że była luzna sruba mocowania wałka kier. z przekładnią. A połączenie jest między pedałami, śruba na klucz 13mm. Pozornie wygląda na OK. a luz jest, lekko i energicznie lewa prawa i słychać. Wymienić śrubę dać podkładki. 20.GIF

Napisano

a u mnie podstawa na której "stoi" akumulator była niedokręcona... i stukało przy ruszaniu..

Napisano

Jak wiec widzisz Twoim podstawowym zadaniem jest zlokalizowanie miejsca pochodzenia stuków i wszystko bedzie jasne waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.