Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ecotec 1,6 16V -Opel Astra

Featured Replies

Napisano

Witam

Ja z sasiedniego kacika. Brat ma kłopot z silnikiem 1,6 16V eko-tec. Mianowicie, od jakiegos pol roku nie chodzi mu prawidłowo, tak jaby na jeden nie palił. Trzech mechaników juz go robiło. Najpierw ok rok teku mial regenerowana głowice, bo chodził talk samo. Na pół roku był spokój, ale od 6 m-cy jest to samo. Sprawdzilismy kompresje, nie mial na 3 garku. Wiec oddalismy do tego zo robil głowicę, bo podobno miala byc ona. Gość ją sprwadził, okazała sie dobra, ale niby mial byc silnik do remontu. Zaproponował wymiane. Dalismy do innego, ten zalał na 24h cylindry nafta i okazało się, że nafty nie ubyło, wiec stwierdził, ze silnik ok. Ale stwierdził tez, że wałki rozrzadu sa zamienione miejscami przy poprzedniej naprawie. Odebralismy autko, chodziło super przez 2 dni i teraz jest znowu to samo.

Ja juz nie mam pomysłu na ten silnik, może ktoś ma jakąś radę, lub miał podobny problem?

Napisano

To, że nafta nie ucieka to jeszcze nic nie znaczy. Umnie też nie uciekała, a olej łykał jak głupi (miałem zapieczone pierścienie).

Może właśnie pierścieniami ucieka. Na pracującym silniku wyciągnij bagnet oleju. Jak będzie żygał olejem i spalinami to już jesteś w domu

Napisano

ja mialem podobnie 2 lata temu z tym samym silnikiem najpierw zrobilem uszczelniacze i planowanie i nic dalej muł, to za 2 miechy bylo drugi remoncik i okazało sie ze na szerokosci 2cm pekniety tłok był i mała kompresja i olej zabierał jak dzikiiiii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.