Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne stukanie, klekot- zawory?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, malo kiedy mam czas zagladnac tutaj na forum i chyba zagladam tylko wtedy gdy potrzebuje za co przepraszam grinser006.gif Mam pewien problem od pewnego czasu podczas jazdy na wyzszych obrotach , lub gdy np. wrzucam 4 i dodaje gazu slysze taki dziwny stukot albo klekot czy to zawory? Nie dzwoni tylko tak dziwnie klekocze ale tylko jak daje gazu po wrzuceniu biegu, na luzie jak gazuje to nic sie nie dzieje. Aha i jeszcze jedno pytanie dziwnie ubywa mi oleju... nie wycieka bo sprawdzalem ale co 2 miesiace sprawdzam i go ubywa czy to normalne? Pozdrawiam i licze na odpowiedz.

ps: jezeli to zawory to jakie sa koszty u mechanika?

Napisano

jesli ubywa oleju a nie widac wycieku to obawiam sie ze moze to byc uszczelka pod glowica bedzie charakteryzowac sie mleczna konsystencja oleju i nalotem na korku od wleu oleju oraz dymieniem na bialo z rury wydechowej oraz odpalaniem na zimnym silniku na nie wszystkich swiecach......

uff.... to chyba na tyle

pozdrawiam

Napisano

Najprawdopodobniej to zajechane masz panewki i jesli tego nie wymienisz -wyremontukesz to raczej skonczy sie na wymianie silnika a nie naprawie czy regulacji zaworów.

Pewnie to własnie swożnie tłoków klepią -zbyt wolna jazda na wysokim biegu angryfire.gif

Napisano

pierscienie, uszczelniacze niewiem.gif moga juz przepuszczac i pali olej ale to juz zgaduj gadula

Napisano
  • Autor

City Matic masz racje z ta wolna jazda... . Ile moze kosztowac naprawa?

Napisano

> City Matic masz racje z ta wolna jazda... . Ile moze kosztowac

> naprawa?

Mści sie teraz złe adresowanie postów ja nie wiem czy mnie pytasz czy kogos innego-jakbym miał czytac wszystko to by mi brakło czasu a jakbys prawidłowo zaadresował to bym wiedział ze zadajesz mnie pytanie a nie ostatniemu który odpowidział sick.gif

Cena to ok 150-300 w zaleznosci od mechanika

Wiem ze da sie to zrobic w dwojaki sposób od góry

278758186-271893358-b.jpg

i od dołu

278758186-274900211-DSC01652b1.jpg

oba sposoby są dobre przy wymianie panewek wink.gif jednak jeden jest dużo droższy biglaugh.gif

post-37614-14352481632405_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.