Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Perypetie z centralnym w cc

Featured Replies

Napisano

A więc jako ze sobota wolna, wziełem się za montaż centralnego (na 4 drzwi). 2 Siłowniczki MASTER zamontowałem kabelki podciągniete i podpięte kolorami, wpięte do centralki. Miałem problem ze znalezieniem plusa robebeszyłem skrzynkę bezpieczników znalazłem czerwony przewód, który szedł do bezpiecznika kierunków i nie banglało, obok był fioletowy i też bez skutku, więc wybrałem metode bezpośrednio z akumulatora i mase z nadwozia ( śruba z lewej strony obok skrzynki bezp.) No i niestety mimo włożonej pracy nie było efektu, przekręcając kluczyk, siłownik nie zamyka drugiego zamka. crazy.gif I czuć taki efekt, że jest trochę ciężej, jakby się przekręcało kluczyk w zamku. Jako że centralny ma pilot, i po próbie naciśnięcia guzika, siłowniki na jakieś 2sek zadziałały (rygielki powędrowały w dół i za chwilę do góry) i na tym koniec, po przyciskaniu kolejnym nie było żadnego działania. Jako, że chciałbym się z tym fantem uporać, proszę o podpowiedzi, co jest nie tak, może kable, może centralka, a może jeszcze coś innego, bo jestem zielony. hmm.gif

pzdr.

Napisano

zalozyles 2mastery ?? bo ja k mi zakladali centrala to od kierowcy byl master a od pasazera slave i dzialalo bez broblemu!!

Napisano
  • Autor

> zalozyles 2mastery ?? bo ja k mi zakladali centrala to od kierowcy

> byl master a od pasazera slave i dzialalo bez broblemu!!

A nie powinno z 2 MASTERAMI działać? hmm.gif Spróbuje ze SLAVEm po stronie pasażera, zobaczymy! A już mnie korciło, żeby pozostałą wiązkę kabli ucinać. zlosnik.gif

Napisano

> A nie powinno z 2 MASTERAMI działać? Spróbuje ze SLAVEm po stronie

> pasażera, zobaczymy! A już mnie korciło, żeby pozostałą wiązkę

> kabli ucinać.

master steruje wszystkimi SLAVEami podpietymi wiec powinno byc waytogo.gif a jesli chodzi ze ciezej chodza "rygle"w dzwiach to sie nie dziw to jest norma.kabli nie usuwaj gdyz mozesz podpiac jeden silownik pod klape!!

Napisano

> kabli ucinać.

Dokładnie rok temu miałem identyczny problem, też po zmontowaniu w całość nic nie działało.

Okazało się, że dwa mastery były podłączone, tak więc jak kolega wyżej pisze, jeden master jeden slave i będzie OK.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie rok temu miałem identyczny problem, też po zmontowaniu w

> całość nic nie działało.

> Okazało się, że dwa mastery były podłączone, tak więc jak kolega

> wyżej pisze, jeden master jeden slave i będzie OK.

Ok sprubuje zamienić ten siłownik po stronie pasażera na SLAVE, tylko znowu muszę porozciągać i po przekładać kable, bo są poskręcane i pochowane (czeka mnie kolejne obdzieranie rąk sick.gif), tylko w takim razie po co są w komplecie 2 MASTERY? Myślałem, że montując 2 MASTERY będzie to działać, i będzie wygodniej otwierać drzwi niezależnie z jakiej strony, mimo wszystko, że wszakże mam pilota zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie rok temu miałem identyczny problem, też po zmontowaniu w

> całość nic nie działało.

> Okazało się, że dwa mastery były podłączone, tak więc jak kolega

> wyżej pisze, jeden master jeden slave i będzie OK.

Skąd ciągnełeś plus i minus do centralki? I czy masz wyjście na kierunki, jeśli tak, to gdzie się wpinałeś?

Napisano

> Skąd ciągnełeś plus i minus do centralki? I czy masz wyjście na

> kierunki, jeśli tak, to gdzie się wpinałeś?

Plus i minus brałem z akumulatora, a co do kierunków to wpinałem się w kable przy kierownicy. Gdzieś na necie znalazłem całą rozpiske jak poprawnie podłaczyć.

Napisano
  • Autor

> Plus i minus brałem z akumulatora, a co do kierunków to wpinałem się

> w kable przy kierownicy. Gdzieś na necie znalazłem całą rozpiske

> jak poprawnie podłaczyć.

Ja właśnie też tak podłączałem na próbę. A ktoś polecał mi się wpiąć w skrzynce bezpieczników, z tym, że nie mogłem zlokalizować kabelka ze stałym napięciem 12V. Działa też po wpięciu do kabli zapalniczki, które miejsce wydaje się najlepsze? Co do kierunków czy nie łatwiej będzie pod włącznik awaryjnych? Bo normalnie to chyba, trzeba będzie dawać diody, bo będzie choinka, przy sygnalizacji skrętu. Podciągne sobie wiązkę na tył, jak wyżej napisano, po której stronie będzie najkorzystniej puścić kable, jak rozwiązać problem przejścia kabli przez klapę bagażnika? hmm.gif

Napisano

ja zakładałem pół roku temu, 1 master, 1 slave i działa

diody były w komlpecie, wpiąłem sie w włącznik awaryjnych i śmiga aż miło

jeszcze sobie kiedyś syrenę założe co by mi pikało zlosnik2.gif

Napisano

> kabli ucinać.

czy powinno dzialac z 2 masterami ??? a czemu nie ja mam 2 mastery i jednego slave i smiga az milo podstawa to odpowiednie wyregulowanie,

Napisano
  • Autor

> ja zakładałem pół roku temu, 1 master, 1 slave i działa

> diody były w komlpecie, wpiąłem sie w włącznik awaryjnych i śmiga aż

> miło

> jeszcze sobie kiedyś syrenę założe co by mi pikało

A pamiętasz może, który to był kabelek we włączniku świateł awaryjnych, chodzi mi o kolor?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.