Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powoli schodzi do wolnych obrotow

Featured Replies

Napisano

Witam

Pisze tu do Was chociaz mam Pande '93 ale silnik jest jak w UNO.

Mam wtrysk Magneti marelli (tak wyczytalem na Waszym forum:) i mam pytanie

Ogolnie mam moim zdaniem dosc wysokie obroty na luzie(w poroznaniu z Panda na gazniku)

i jak puszczam gaz to obroty najpierw spadna a po ok 1 sekundzie lekko wzrastaja,tak jakby wlaczal jak sie jakis tryb wolnych obrotow.Jak przegazuje lekko to znowu spadaja tak jakos za wolno.Na obroty wchodzi szybko i "rzesko"

Jedzie tez dosc dobrze.Nie wiem dokladnie ile pali do mam auto krotko,ale raczej nie jakos tragicznie.

Co o tym myslicie?Lambda?Krokowiec?Co to jest ten MAP dokladnie bo chcialbym go u mnie w Pandzie zkokalizowac.

I jeszcze jedno.Czy reset w tym wtrysku magneti marelli robi sie tradycyjnie-zdjecie klamry,pozniej odpalenie bez gazu do wiatraka bez wlaczinych urzadzen?

Dzieki za wszelkie info - inny fanatyk Fiata:)

W zalaczniku fota kompa i przedzialu silnika

Pozdrawiam

Jakub

post-68399-14352481752179_thumb.jpg

Napisano

podjedź do jakiegoś elektryka sam bo na moje oko to może być lambda, elektryk ci ja spr dokładnie

Napisano
  • Autor

> podjedź do jakiegoś elektryka sam bo na moje oko to może być lambda,

> elektryk ci ja spr dokładnie

W moim przypadku wizyta w jakiegos elektryka to jakas 6cio krotnosc koszty lambda z Allegro,stad wolal bym to zostawic jako ostatecznosc:)

Napisano

> W moim przypadku wizyta w jakiegos elektryka to jakas 6cio krotnosc

> koszty lambda z Allegro,stad wolal bym to zostawic jako

> ostatecznosc:)

Zrób reset kompa, tak jak pisałeś i ew. przeczyśc krokowca,a co do sondy to kopci carnym dymem jak przegazujesz?(jak sonda pada to przeważnie jest kiepawy skład mieszanki paliwowo powietrznej i kopci jak stary jelcz-chlając przy tym jak smok).

Napisano
  • Autor

Kopcic to wlasnie nie kopci

Jedzie żwawo,co do palenia to doklanie nie zdarzylem sprawdzic,ale sadzac po wskazniku to wzglednie.

Wydaje mi sie silnik przerzuca juz olej,wiec moze byc go wiecej w mieszance.

A co do krokowca,to mam go poprostu wykrecic.Nie mam jednak pwnosci ktory to.Wydaje mi sie na wtrysku jest tak jakby blizej w strone chlodnicy(przodu)a obok ale w strone tylu auta jest czujnik polozenia przepustnicy,dosc zblizony z wygladu.

Dzieki za info.

Napisano
  • Autor

Zrobilem reset kompa i jest podobnie

Krokowca mi sie nie udalo wyjac bo choc mialem dobre klucze wytarla sie gwiazdka srubki krokowca,ciezko szla az w koncu poszly zabki i kaplica,a najgorze ze ta od wewnatrz i teraz bedzie ciezko to wykrecic

Jak nia jezdze to auto sie jakby zacina jak puszcze gaz.Bo czasem jest zwyczajnie -czyli puszcze gaz i opadna obroty(chociaz wciaz po 1 sek lekko wzrastaja)

a czasem nie chca spasc i jak znow przegazuje to jest normalnie, czasem obroty spadaja ale tak wolno

Sam nie wiem co to moze byc:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.