Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki w Lanosie

Featured Replies

Napisano

Witam,

Przymierzam się do wymiany fabrycznych 10tek w drzwiach na 16,5 cm (Lanos 3-drzwiowy). Zamówiłem już MDFy w powe.pl (dziś powinny przyjść). Obecnie szukam głośników. W związku z tym mam pytanie - jaka maksymalna średnica kosza głośnik jest dopuszczalna? Jeszcze jedno - na stronie napisano że max głebokość montażu to 55 mm - rozumiem uwzględnia ona dystans jaki tworzą MDFy ??

Pozdrawiam

Napisano

Cześć . No ja właśnie jestem na etapie oczekiwania na te mdfy - tak samo do Lanosa -sedan, w tym samym sklepie internetowym, żeby było śmieszniej :-). Do chwili obecnej uszczelniłem lewe drzwi, jak na witrynie pokazali (matami bitumicznymi - koszt jednej -18pln w Pruszkowie koło Wawy). Głośniczki kupiłem 16tki Clarion'a. Średnica kosza tych głośniczków wynosi 156.5 mm i mam nadzieję ,że wejdą...Jeśli nie? Mam paragon z Saturn'a...do ewentualnej wymiany. Inne wymiary głośniczków to głębokość 55.5mm . Jak podają na www : " maksymalna głębokość kosza głośnika to 60mm (odległość do szyby od krawędzi panela to 65mm w 4 drzwiowym) a w 3 drzwiowym 55mm (ze względu na prowadnicę szyby)", więc u mie te głośniczki powinny pasować. Powodzonka, na razie wink.gif

Napisano

> Witam,

> Przymierzam się do wymiany fabrycznych 10tek w drzwiach na 16,5 cm

> (Lanos 3-drzwiowy). Zamówiłem już MDFy w powe.pl (dziś powinny

> przyjść). Obecnie szukam głośników. W związku z tym mam pytanie

> - jaka maksymalna średnica kosza głośnik jest dopuszczalna?

> Jeszcze jedno - na stronie napisano że max głebokość montażu to

> 55 mm - rozumiem uwzględnia ona dystans jaki tworzą MDFy ??

> Pozdrawiam

a ja proponuje uzyc takiego magicznego przycisku SZUKAJ biglaugh.gif

Napisano

> a ja proponuje uzyc takiego magicznego przycisku SZUKAJ

....a wtedy znajdziecie masę przydatnych rzeczy,np że to 55mm to nie zawsze siada ze względu na krzywiznę szyby i zarazem prowadnicy itp.

średnica montażowa to chyba 144mm

Napisano

Hej! Kurde zaczyna mnie to wku***ać. Jest 30.05.07 Kasa im przeszła na konto już przed 24.04.07 -chodzi mi o to całe POWE -internetowy sklep a mdfów jak nie było tak nie ma...Teraz mam wolne cały długi weekend - miałem nadzieję, że coś pogram na nowych głośnikach, a tu ch*jnia...Gosh.... mad.gifsciana.gif Co mam robić...Lewe drzwi przygotowałem - zdjęta obudowa wew. maty bitumiczne wyłożone-robiłem to w sumie na logikę-sam na to wpadłem, że na słońcu maty się dobrze podgrzeją- przy zamkniętym aucie na tylnej półeczce się grzały gotowe formy koło 10 minutek i potem wykładałem ręcznie-aż miło popatrzeć. Może zamieszczę zdjątka? Cóż...robota stoi..Chyba jeszcze radio zmienię. To fabryczne przestało odbierać...Łapie już tylko RMF i to słabiutko...Masz sebek tak samo z radiem Daewoo??? Na ra

Napisano

mój drogi, historia i aktualny stan zamówienia jest dostępny po zalogowaniu się, zobacz cyz jest statu WYŚŁANE

Napisano

O przepraszam - zwracam honor - przyszły dzisiaj w południe. No...to teraz mogę zacząć robotę... 20.GIF luz....

Napisano

Ja też u nich zamawiałem i muszę ich pochwalić, bo wysłali mi naprawde błyskawicznie. Tylko cały czas sie zastanawiam jakie głośniki wsadzić - narazie mam "rynkowe" boszmany i już nie mogę się doczekac zmiany na lepsze, tylko co chwile mam inną koncepcję i jeszcze ta głębokość montażowa mała zawęża niby krąg głosników do wyboru a i tak nie wiem na co się zdecydować.

Napisano

juz niedlugo moze sie to zmieni skromny.gif wlasnie jestem na etapie opracowania paneli dla jednego z userow rotfl.gif

narazie tak to wyglada grinser006.gif

img1580rd1.jpg

Napisano

Hej! Operacja zakończona powodzeniem... Zamieszczam kilka fotek...Jak się okazało generalnie mialem na przodzie zainstalowane głośniczki Pioneer'a - poprzedni właściciel Łańki pomyślał o dźwięku a little, ale to były 10tki - mam pomysł na ich wykorzystanie...pójdą na tyły. Kupiłem radyjko Pioneer'a DEH-2900MPB, cena 400pln...więc jest przyzwoite...do tego te głośniczki Clarion'a ...i ..... jest już czego posłuchać....A tak naprawdę to różnica jest mniej więcej taka, jakbym zrobił przesiadkę z Seicento na Lanosa...w sensie zmiany autka....miodzio.....

Napisano

no piknie!! a czy zrobiłes daszek dla nowych głosników co by je woda podczas niepogody nie zniszczyła?

przy okazji zobaczyłem jak mam siłowniki do centrala założyć skromny.gif

Napisano

> no piknie!! a czy zrobiłes daszek dla nowych głosników co by je woda

> podczas niepogody nie zniszczyła?

> przy okazji zobaczyłem jak mam siłowniki do centrala założyć

ja mam bez grinser006.gif i po roku zadnych sladow wody w drzwiach 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.