Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy Padl nawiew???

Featured Replies

Napisano

Od paru dni nie mam nawiewu na szybe...dzien wczesniej cos jakby popiskiwal wentylator nawiewu

wiec go wylaczylem. Przedwczoraj jade autem a poniewaz mam "S" klase wiec klimki nie posiadam postanowilem wiec chociaz sie przewietrzyc bo mi sie goraco zrobilo i wlaczylem nadmuch a tu ....

no wlasnie NIC totalna cisza ..po lekturze instrukcji obslugi i zlokalizowaniu bezpiecznika od tegoz nawiewu..o ile dobrze zlokalizowalem to stwierdzam ze bezp. jest CACY:) czego nie mozna powiedziec o wentylatorze.....czy w zwiazku z tym mozemy juz definitywnie pogrzebac ten wentylator czy moze cosik jeszce pomajstrowac???? niewiem.gif

Napisano

> Od paru dni nie mam nawiewu na szybe...dzien wczesniej cos jakby

> popiskiwal wentylator nawiewu

> wiec go wylaczylem. Przedwczoraj jade autem a poniewaz mam "S" klase

> wiec klimki nie posiadam postanowilem wiec chociaz sie

> przewietrzyc bo mi sie goraco zrobilo i wlaczylem nadmuch a tu

> ....

> no wlasnie NIC totalna cisza ..po lekturze instrukcji obslugi i

> zlokalizowaniu bezpiecznika od tegoz nawiewu..o ile dobrze

> zlokalizowalem to stwierdzam ze bezp. jest CACY:) czego nie

> mozna powiedziec o wentylatorze.....czy w zwiazku z tym mozemy

> juz definitywnie pogrzebac ten wentylator czy moze cosik jeszce

> pomajstrowac????

Z doswiadczenia wiem ze silniczki elektryczki to nie lubiom paprochow. Mozna powalczyc WD40 ale jesli motorek jest zajechany syfem to tylko przedluzysz agonie i odlozysz w czasie zakup nowego.

Napisano

Ja gdzieś tak w lutym wymieniłem 2 razy po kolei (odstęp ok. tygodnia) bezpiecznik od nawiewu. Przy następnym bezpieczniku miałem zamiar wybebeszyć cały wentylator i wyczyścić, ale jakoś na razie działa. Może dlatego, że jestem przygotowany i wożę zapasowy bezpiecznik hehe.gif

Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj wyjąć dmuchawę i wyczyścić, jeżeli nie pomoże to ASO Ci ją bardzo chętnie wymieni zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Ja gdzieś tak w lutym wymieniłem 2 razy po kolei (odstęp ok.

> tygodnia) bezpiecznik od nawiewu. Przy następnym bezpieczniku

> miałem zamiar wybebeszyć cały wentylator i wyczyścić, ale jakoś

> na razie działa. Może dlatego, że jestem przygotowany i wożę

> zapasowy bezpiecznik

> Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj wyjąć dmuchawę i wyczyścić,

> jeżeli nie pomoże to ASO Ci ją bardzo chętnie wymieni

hmm.mam wyciagniety wentylator za demontarz zaplacilem 30zeta...zastanawiam sie czy go reanimowac poprzez zalewanie go jakims smarem...sam niewiem zastanawiam sie ..za nowy jest 400 do zaplacenia...boje sie ze to bedzie syzyfowa praca ...i skutek bedzie chwilowy:(

Co Wy na to?

Napisano

> hmm.mam wyciagniety wentylator za demontarz zaplacilem

> 30zeta...zastanawiam sie czy go reanimowac poprzez zalewanie go

> jakims smarem...sam niewiem zastanawiam sie ..za nowy jest 400

> do zaplacenia...boje sie ze to bedzie syzyfowa praca ...i skutek

> bedzie chwilowy:(

> Co Wy na to?

wentylator to inaczej silniczek elektryczny ze smigielkiem. Potraktuj go na biurku z jakiegos zasilacza czy innej ladowarki komorkowej. Przyjrzyj sie czy na osce nie ma jakis luzow, bic, czy nie wydaje jakis niepozadanych dzwiekow. Moze powpadaly jakies paprochy o zbyt duzych wymiarach ktore przeszkadzaja na plynna prace. Wpierw proponuje sprezone powietrze ( kompresor badz w sklepach komputerowych czy nawet media markt "powietrze w sprayu") Swietna sprawa bo punktowo dostarczysz naprawde sporego "dmuchu". Kazde "zalewanie" w40 powoduje tylko krotkotrwale polepszenie. Wada "wudy" jest fakt ze przy okazji robisz kleista plame do ktorej przywiera jeszcze wiecej syfu. Jesli motorek nie do uratowania to rozejrzyj sie na jakims allegro smile.gif A nuz sie znajdzie z jakiejs rozbiorki za ciekawsze pieniadze.

Napisano
  • Autor

> A nuz sie znajdzie z jakiejs rozbiorki za ciekawsze

> pieniadze.

tak tylko czy ten za ciekawe pieniadze okaze sie sprawny na tyle by dzialac duzej niz np. rok i jaka bedzie roznica w cenie... 2 sprawa to brak takowych wentylatorow ...znalazlem raptem 1...

Pozdrawiam

Napisano

> w aso powiezieli mi, że w stilo dosyć często padają wentylatory i są

> z reguły nienaprawialne.

Wszystko z auta jest naprawialne, a już szczególnie wentylator, czyli silnik elektryczny. Sprawa rozbija się tylko o koszty... 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko z auta jest naprawialne, a już szczególnie wentylator, czyli

> silnik elektryczny. Sprawa rozbija się tylko o koszty...

To ja dam koledze do naprawy:).....tyle ze niewiem czy kolega potrafi regenerowac lozyska slizgowe hehe.gif a tak na powaznie to wlasnie tak sa te wentylatorki zrobione zeby je wymienic a nie naprawiac spineyes.gif

Mozna je tak jak ja to uczynilem czyli reanimowac ....ale jaki to skutek przyniesie?? niewiem.gif

Napisano

> sprawa to brak takowych wentylatorow ...znalazlem raptem 1...

Wrzuć ogłoszenie na "naszą" kącikową giełdę. co ci zależy. Darmowe jest a może ktoś ma coś takiego w zapasie i się do Ciebie odezwie? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Wrzuć ogłoszenie na "naszą" kącikową giełdę. co ci zależy. Darmowe

> jest a może ktoś ma coś takiego w zapasie i się do Ciebie

> odezwie?

Jak to mi znajomy radzil jak bedziesz chcical kupic nowy wentylator ...stray na Allegro i choc czesc sie zwruci:) wiec pomyslalem lepiej reanimowac ...niz wydawac na nowy lub kupowac cos co moze byc w stanie takim jak moj albo gorszym a i kogoś nie chcialbym z tym wentylatorem 270747800-sex.gif

Napisano

Zrobisz jak będziesz chciał.smile.gif ja bym nie rezygnował z naszej giełdy kącikowej. Czasem ktoś może mieć nowy wętylator z który nie ma co zrobić ponieważ w ASO powiedzieli mu że trzeba wymienić i okazało się to nieprawdą. Jeśli cena była by konkuręcyjna to czemu nie pohandlować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.