Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asrta 1,7 cdti - koniec buczenia !!!

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu pisałem o problemach z moją nową Asterką. Problemem było buczenie zawsze przy tej samej prędkości obrotowej silnika ( ok. 2200 ). Po kilku wizytach w ASO, gdzie zapewniali mnie, że to załącza się turbina i TTTM nagle mechanicy ASO odkryli, że odpowiedzialne za to buczenie jest obciążenie półosi i ..... zdemontowali je. Teraz nie mam żadnego buczenia, ale zastanawiam się czy nie ma to jakiś negatywnych skutków? Co ciekawe mój znajomy z tego kacika miał dokładnie ten sam problem i u niego dołożyli jeszcze jeden ciężarek. Efekt był podobny, z tą różnicą że u niego buczenie całkowicie nie zniknęło tak jak umnie tylko jest znacznie mniejsze i przy innych obrotach (1800). Poradźcie, czy jeździć bez tego obciąznika, czy nic się nie stanie, bo takie rozwiązanie problemu jest trochę dziwne jak na ASO. Dodam, że samochód jeszcze na gwarancji.

Napisano
  • Autor

Ponawiam pytanie, czy brak obciążenia półosi może mieć jakieś negatywne skutki?

Napisano

Mógłbym strzelić wykładzik o momentach bezwładności półosi różnych długości, ale powiem tak: Jeśli nie drży ci kierownica, nie ściąga i nie stuka to tak możesz jeździć. Moooże kiedyś pęknie ci zmęczeniowo półoś ale to raczej mało prawdopodobne 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź, jak na razie nie mam żadnych wymienionych przez Ciebie objawów, ale na razie, po zdjeciu cieżarka jeździłem tylko po mieście, ciekawe jak będzie spisywał się na autostradzie? drive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.