Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wariator

Featured Replies

Napisano

Witam w piękny majowy weekend wink.gif!

I mam pytanie czy ktoś wie co to jest "wariator"? Dodam że to coś się montuje do instalacji gazowej. A dowiedziałem się dzisiaj o tym urządzeniu na przeglądzie instalacji, bo autko wariuje i pali coraz więcej rekord to 14l/100km! Ale standard to teraz 10l/100km, a jeszcze 2 miesiące temu było 7l/100km. Dodam jeszcze że mam instalacje ELPIGAZU z której od miesiąca nie jestem zadowolony, bo magicy nie mogą nic z tym zrobić że pali w ch...j.

Napisano

Odsylam cie na kacik gazowy. Ktos odgrzebal wlasnie ostatnio temat o tym.

Tak czy siak on wiele ci nie pomoze jesli chodzi o spalanie. Niech to porzadnie wyreguluja gazowniki, niekoniecznie ci co montowali, jedz do innych jesli jest taka mozliwosc.

Napisano
  • Autor

> jedz do innych jesli jest taka mozliwosc.

właśnie dzisiaj byłem u innych, i nie wiedzą co to? Sonda na benzynie chodzi dobrze, ale na gazie stwierdzili że źle. Tylko tyle co udało im się ustalić i Ci odsyłają mnie do tego co założył niech poprawi, a ten co założył tez nie wie co to i tak koło się zamyka. Mówie mu niech to sciąga i sobie zabiera, ale on niechce. I co takiemu zrobić?!

Napisano

> właśnie dzisiaj byłem u innych, i nie wiedzą co to? Sonda na benzynie

> chodzi dobrze, ale na gazie stwierdzili że źle. Tylko tyle co

> udało im się ustalić i Ci odsyłają mnie do tego co założył niech

> poprawi, a ten co założył tez nie wie co to i tak koło się

> zamyka. Mówie mu niech to sciąga i sobie zabiera, ale on

> niechce. I co takiemu zrobić?!

Spoko, ci co u mnie montowali gaz tez nie wiedzieli co to wariator jest... co zrobisz.

Ale jak to - sonda dziala dobrze na benzie a na gazie nie? Ona albo dziala dobrze albo zle i juz. To chyba nie zalezy od tego jakie paliwo zostalo spalone? Byc moze jest zle podlaczona do komputera gazowego (zakladam, ze takowy masz) i dlatego on nie potrafi korygowac mieszanki. A ani jednym ani drugim nie chce sie sprawdzic w jaki sposob (i czy w ogole) sterownik gazowy pobiera sygnal z sondy L.

To tyle by bylo ode mnie. Na wiecej info musisz poczekac od innych - lepiej obczajajacych temat...

Napisano
  • Autor

Mam VIOLA i w sumie też tak ten gazownik co dzisiaj u niego byłem wywnioskował jak Ty, ale potem się wycofał i się poddał. Więc niewiem o co chodzi?! A podłączał też jakiś swój komputer zamiast mojego i nawet sprawdzał czy prąd przepływa tam gdzie powinien. Ale niechciał za dużo powiedzieć, tak jak by chciał kryć kolege po fachu wink.gif. Chociaż rozbierzność warsztatów w km wynosi jakieś 200km wink.gif!

Napisano

> Witam w piękny majowy weekend !

> I mam pytanie czy ktoś wie co to jest "wariator"? Dodam że to coś się

> montuje do instalacji gazowej. A dowiedziałem się dzisiaj o tym

> urządzeniu na przeglądzie instalacji, bo autko wariuje i pali

> coraz więcej rekord to 14l/100km! Ale standard to teraz

> 10l/100km, a jeszcze 2 miesiące temu było 7l/100km. Dodam

> jeszcze że mam instalacje ELPIGAZU z której od miesiąca nie

> jestem zadowolony, bo magicy nie mogą nic z tym zrobić że pali w

> ch...j.

ja tez mam Kropka z tym silnikiem i tez palil mi do 15 l LPG na razie pali mi 12 a 7 l to troche malo jak na tem silnik.Sprawdz dobrze sonde,kostke i wszystkie przewody sondy,kiedys skorodowal mi przewod od podgrzewacza sondy i padla.Tak czy inaczej sonda powinienes dokladnie sprawdzic,zreszta z reguly gaziarze reguluja na postoju,sprobuj podlaczyc instalke pod lapka i sie przejedz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.