Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dla krakusów i innych montaz gazu

Featured Replies

Napisano

dzis bylem u gaziarzy na regulacje po 1000km i jestem zły

1. czekałem 45minut by podpieli kompa, bo oczywiscie nikt nie ma czasu

2. mowie gosciowi ze jak jest koniec gazu i pierwszy raz zaczyna mi dławic przy 2500obr i puszcze gaz to mi autko gasnie a powinno na biegu jałowym jeszcze przeciez utrzymac te 800obr a nie gasnac bo jak jate 80 czy 100 na 5 biegu i bedzie zakret to nei bede miał wspomagania i hamulca i gdzies moge zrobic wypadek. ODP pana to tak ma byc przeciez , a ja mam 4 autko na gazie i w zadnym tak nie bylo

3. gosc który mi regulował instalke nie mółg wogóle wyregulowa mieszanki na srednia i albo jest uboga albo bogata i cos mruczał opod nosem ze lambda nie dziala?????

Poprostu juz nikomu nei polece serwisu od gazu na ul.Gersona , bo mysla z e człowiek jest głupi i kazda bajke moga mu wmóić sciana.gif

Napisano

Skąd ja to znam angryfire.gif

Wprawdzie po montażu u innych partaczy kontakt był bez problemowy i poprawili za darmo.

To już następne wizyty były dość dziwne.

Raz się umówili na konkretną godzinę i prawie nic nie załatwiłem bo mieli zajęte stanowiska (brak organizacji pracy - widziałem jak jeden opieprzał drugiego że sie ze mną umówił), "spec" wyszedł przed garaż podłączył tester coś pomieszał i powiedział że będzie dobrze - ale nie wziął pieniędzy - po prostu mnie spławił. Oczywiście dobrze nie było.

Za kolejnym razem umówiłem się telefonicznie i udało się wjechałem do środka i znowu tester do kompa gazowego, coś pomieszał i powiedział że nie ma podciśnienia jednak już nie potrafił powiedzieć dlaczego. Dopiero pod domkiem znalazłem dziurę w rurze dolotowej. Wymieniłem rurę i sam sobie podpiąłem komputer i wyregulowałem parownik bo po wzroście podciśnienia dawał za dużo gazu, wymieniłem też kable WN i od tej pory jest OK. No może trochę więcej spala niż w pierwszym roku użytkowania.

Teraz mam problem z przełącznikiem i jakoś nie chce mi się do nich jechać bo jak mówiłem poprzednio że coś jest nie tak to widać było że nawet nie wiedzą o co chodzi i chcieli mi wcisnąć nowy za 140 zł. A w shopgaz.pl są po niecałe 70zł - chyba kupię na własne ryzyko i podmienię - jeśli nie pomoże to trudno będę miał dwa.

Gdyby nie to że to jedyny przedstawiciel ELPIGAZ w Krakowie to bym na nich pisał skargę za skargą angryfire.gif

Napisano

> dzis bylem u gaziarzy na regulacje po 1000km i jestem zły

> 1. czekałem 45minut by podpieli kompa, bo oczywiscie nikt nie

> ma czasu

> 2. mowie gosciowi ze jak jest koniec gazu i pierwszy raz zaczyna

> mi dławic przy 2500obr i puszcze gaz to mi autko gasnie a

> powinno na biegu jałowym jeszcze przeciez utrzymac te

> 800obr a nie gasnac bo jak jate 80 czy 100 na 5 biegu i

> bedzie zakret to nei bede miał wspomagania i hamulca i

> gdzies moge zrobic wypadek. ODP pana to tak ma byc

> przeciez , a ja mam 4 autko na gazie i w zadnym tak nie

> bylo

> 3. gosc który mi regulował instalke nie mółg wogóle wyregulowa

> mieszanki na srednia i albo jest uboga albo bogata i cos

> mruczał opod nosem ze lambda nie dziala?????

> Poprostu juz nikomu nei polece serwisu od gazu na ul.Gersona

> , bo mysla z e człowiek jest głupi i kazda bajke moga mu

> wmóić

ja tam bylem w piatek na przeglad po 1000km i wygladalo to tak ze odpalilem auto, gaziarz zajrzal pod maske i powiedzial ze wszystko jest ok. Gdy spytalem sie czy nie mam czasem zbyt ubogiej mieszanki (na poczatku spalanie wyszlo 6l/100) to powiedzial ze gdyby tak bylo to zaswiecil by mi sie check engine. Tylko ze z tego co wiem to check engine jest podlaczony do komputera benzyny a on nie kontroluje skladu mieszanki jadac na gazie, a gdy chce sie miec kontrolke jakosci mieszanki trzeba zakladac oddzielna kontrolke sondy lambda.. Faktycznie mi tez wydaje mi sie ze oni wciskaja ludzia to co jest dla nich wygodne..

Napisano

> ja tam bylem w piatek na przeglad po 1000km i wygladalo to tak ze

> odpalilem auto, gaziarz zajrzal pod maske i powiedzial ze

> wszystko jest ok. Gdy spytalem sie czy nie mam czasem zbyt

> ubogiej mieszanki (na poczatku spalanie wyszlo 6l/100) to

> powiedzial ze gdyby tak bylo to zaswiecil by mi sie check

> engine. Tylko ze z tego co wiem to check engine jest podlaczony

> do komputera benzyny a on nie kontroluje skladu mieszanki jadac

> na gazie, a gdy chce sie miec kontrolke jakosci mieszanki trzeba

> zakladac oddzielna kontrolke sondy lambda.. Faktycznie mi tez

> wydaje mi sie ze oni wciskaja ludzia to co jest dla nich

> wygodne..

Jak czytam takie posty to mi sie nóż w kieszeni otwiera. bokser.gif

Tam pracują niezłe CWANIACZKI, albo tępe małpy wykonujące czynności wg instrukcji i nie potrafiące samodzielnie myśleć.

Przydał by się taki temat w "Usterce" (TVN) - można by im zrobić jakąś antyreklamę.

Pamiętam jak kiedyś zadałem jednemu z nich pytanie o ustawienie parametrów sygnału emulacji sondy lambda - jak się facet zaczął wymigiwać od odpowiedzi bo zauważył że coś więcej wiem - miałem niezły ubaw - no ale to on jest specem w tej dziedzinie a ja zwykły klient nie powinienem się odzywać.

A programowanie przełącznika gaz-benzyna jednemu z tych "speców" zajęło prawie 30 min - przy czym spalił mi chyba kilka litrów paliwa i mało nie zarżnął akumulatora naprzemiennym rozruchem i gaszeniem silnika - oczywiście miał instrukcję ale chyba nie rozumiał co tam jest napisane. Mnie obecnie zajmuje to 5 min - bo zdobyłem instrukcję.

I nie wiadomo jak z takimi postępować bo jak nie ujawnisz swej wiedzy (choćby mądrymi pytaniami) to traktują Cię "z góry" a jak ujawnisz to zaczynają się irytować i szybko zamykają maskę twierdząc że oni tu już nic nie poradzą to wina silnika i należy najpierw usunąć usterki w ASO.

Napisano
  • Autor

ja chyab pojade dla zabawy do nich na kłutnie bo wpisali mi w homologacje centralke AL700 a dali jakiegos razmusa af800 i pojade sie pokłucic by mi wymienili bo mam niezzgodne z gwarancja i pozatym al700 wszystcy chwala a razmusa nikt prawie nie cool.gif zna

Napisano

Jak tylko masz okazje to daj im popalić klotnia.gifbokser.gif należy im się!

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam , ja też mam astrę 2 i problem z gazem, montowałem w Krakowie na Grębałowie, niestety nie moę się dogadać z gaziarzami, samochód dużo spala gazu , po regulacji jest ok, dalej z następnymi tankowaniami coraz gorzej aż do regulacji i tak w koło. Może ktoś poleci dobrych gaziarzy w Krakowie lub okolicy.

Napisano

> ja chyab pojade dla zabawy do nich na kłutnie bo wpisali mi w

> homologacje centralke AL700 a dali jakiegos razmusa

> af800 i pojade sie pokłucic by mi wymienili bo mam

> niezzgodne z gwarancja i pozatym al700 wszystcy chwala a

co do AL 700

chodzą opinie że gaziarze zakładają go jak nawet lambda nie działa...

ale ja tez zakładalem w Kraku na Pradnickiej w EKMOT...

masakra...założyli szybko i w maire oK...

ale pierwszy przegląd po 1000km to powiem wam z wielka łachą...

jakbym zakładał kolejny raz to chyba raczej nei tam!!!

masakra...totalny brak organizacji...miał być rediktor LOVATO...ja przyjezdzam po auto a tu EMMEGAS....strasznie koles zamotany...

pomine fakt ze zbiornik mam 33l...wyzylowali goze wchodzi 29l...

tajki zbiornik to mam w UNO...spokojnie wszedłby 45....

tak to jak człowiek chce szybko...

auto jezdzi...choc ostatnio pojawiła sie po 2kkm taka nieszczelnosc...sam se ja zrobilem...bo stwierdziłem że szkoda mojego czasu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.