Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak to jest faktycznie na Słowacji?

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko, do tych którzy byli / bywają na Słowacji od wprowadzenia u nich tych przepisów, co to każą wozić ze sobą pół zapasowego samochodu. Jak to jest w rzeczywistości? Czy kontrolują, czy się bardzo czepiają. Chodzi mi o to, że być może w najbliższych dniach będę się tam musiał wybrać i nie wiem na co się nastawiać. Oczywiście kamizelkę odblaskową pewnie sobie kupię, ale przecież nie będę wymieniał całej apteczki, bo mam jakiś jeden bandaż za krótki, albo nie mam dokładnie tego czego wymagają (czytałem gdzieś tą listę ,co ma być w apteczce - napewno tyle nie mam smile.gif ), czy jak będe miał zapasowe żarówki h4, postojowe, to mi wlepią mandat za brak żarówek kierunkowskazów? Jak to jest? Sprawdzają to wszystko na kontrolach?

Napisano
  • Autor

> Tutaj

dzięki, nie wiem dlaczego w szukajce nie znalazłem tego wątku. Musiałbym kupić żarówki (mam w zapasie tylko h4), kamizelkę (tu pytanie: czy jedną czy dla każdego pasażera? To by juz chyba było przegięcie, ale wolę sie upewnić), no i pewnie apteczkę, bo moja raczej uboga. Kurde, może się jednak uda nie jechać smile.gif

Napisano

> dzięki, nie wiem dlaczego w szukajce nie znalazłem tego wątku.

> Musiałbym kupić żarówki (mam w zapasie tylko h4), kamizelkę (tu

> pytanie: czy jedną czy dla każdego pasażera? To by juz chyba

> było przegięcie, ale wolę sie upewnić), no i pewnie apteczkę, bo

> moja raczej uboga. Kurde, może się jednak uda nie jechać

To jest wątek z "turystyki samochodowej", może szukałeś tylko na motokąciku niewiem.gif

Kamizelka oczywiście jedna, tylko pamiętaj że ma być w kabinie samochodu, a nie np. w bagażniku. Udanego wyjazdu życze 20.GIF

Napisano

kurcze jestem ciekaw jak będzie w Czechach, jutro się wybieram, dziś kupowałem winietke w PZM-ocie i babka powiedziała, że muszę mieć tyle kamizelek ilu jest pasażerów hmm.gif, jedną mam, reszte wezmą znajomi ze swoich samochodów, wole nie mieć problemów, ale jak jest w rzeczyistości, jedni mówią tak inni siak hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> kurcze jestem ciekaw jak będzie w Czechach, jutro się wybieram, dziś

> kupowałem winietke w PZM-ocie i babka powiedziała, że muszę mieć

> tyle kamizelek ilu jest pasażerów , jedną mam, reszte wezmą

> znajomi ze swoich samochodów, wole nie mieć problemów, ale jak

> jest w rzeczyistości, jedni mówią tak inni siak

kiedyś były naklejki na desce "Nie trzaskać drzwiami" to teraz będą "bez kamizelki nie wsiadaj"

A wracając do tematu, sam czytając tą listę będę musiał apteke odwiedzić, nawet 1/4 z tego co tam jest nie ma w apteczce sciana.gif

Napisano

> kiedyś były naklejki na desce "Nie trzaskać drzwiami" to teraz będą

> "bez kamizelki nie wsiadaj"

> A wracając do tematu, sam czytając tą listę będę musiał apteke

> odwiedzić, nawet 1/4 z tego co tam jest nie ma w apteczce

no dokładnie zlosnik.gif, ja mam apteczke wg normy DIN: 13... coś tam, ale dla świętego spokoju dokupiłem dzisiaj ustnik, wode destylowaną i jodyne, parę złoty, a być może się kiedyś przyda wink.gif

Napisano

> no dokładnie , ja mam apteczke wg normy DIN: 13... coś tam, ale dla

> świętego spokoju dokupiłem dzisiaj ustnik, wode destylowaną i

> jodyne, parę złoty, a być może się kiedyś przyda

znając chęci naszego rządu to długo nie będziemy czekać aż u nas zaczną tak trzepać auta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.