Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozgrzany - spada moc

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam takie odczucie, ze po rozgrzaniu (wskazowka temp. w polowie, czyli na max. jesli jest wszystko ok) bolid zauwazalnie slabnie.

Zapewne dostaje wtedy 'ubozsza' mieszanke, ale tutaj jakby zauwazalnie sie pogorszylo.

Jakie ew inne czynniki moga na to miec wplyw? Przypchany katalizator po rozgrzaniu moze jeszcze bardziej blokowac odplyw spalin? Inne pomysly?

Napisano
  • Autor

> poziom płynu ok?

Tak to sprawdzalem. Od ostatniej wymiany uszczelki pod glowica nie trzeba bylo dolewac nic.

Mam 'nowa' maske, tym razem z mata wygluszajaca (w standardzie przy tym silniczku brak), ktora pewnie powoduje szybsze nagrzewanie, ale watpie aby to wplyw mialo na cokolwiek, gdyz dmuchawa chlodnicy nie szaleje zbyt czesto a wskazowka temp. nie wychodzi nigdy wyzej niz polowa skali.

Przyznam, ze kable i swiece od ok 10 tys nei sprawdzane, ale przerywania zadnego nie ma no i przy wskazowce temp. w ok 1/4 1/3 skali jakby byl duzo mocniejszy, pozniej lekko flaczeje (daje sie odczuc)- kiedys takiej roznicy nie bylo.

Napisano
  • Autor

> objawy jakby silnik się przegrzewał

Fakt, ze i tak mialem wrazenie, ze czesciej mi sie dmuchawa wlacza (nawet jak maty wygluszajacej nie bylo - wspominalem tez chyba w jakims watku) ale dzwi mnie wtedy wskaznik temp. Niby nie skacze wyzej niz zawsze.

Ze szczegolow dodam, ze w cieplejsze dni b. szybko osiaga polowe skali w zimne potrzebuje kilku/kilkunastu kilometrow na to az wskazowka temp. zacznei isc w gore a cieple pow zacznie leciec z nawiewiu.

Wymiana uszczelki pod glowica byla robiona w ASO, ale na wszelki spytam, czy moglo byc cos nie do konca tak zrobione na co teraz powinienem zwrocic uwage? Odpowietrzenie ukladu chlodzenia, zly plyn chlodniczy, cos innego?

Napisano

na prawdę nie wiem co jest. skoro wskazowka nie szaleje a wóz traci moc to nie wiem co ci powiedzieć...

na wszelki wypadek sprawdź czy nie masz powietrza w układzie

Napisano
  • Autor

> na prawdę nie wiem co jest. skoro wskazowka nie szaleje a wóz traci

> moc to nie wiem co ci powiedzieć...

> na wszelki wypadek sprawdź czy nie masz powietrza w układzie

Zaczne chyba od tego. Nie jest tak zle, gdyz woz jakos sie toczy aczkolwiek jak mowie, jest to odczuwalne. Byc moze z czasem samo z siebie wyjdzie... albo zima nastanie smile.gif

Napisano

> Zaczne chyba od tego. Nie jest tak zle, gdyz woz jakos sie toczy

> aczkolwiek jak mowie, jest to odczuwalne. Byc moze z czasem samo

> z siebie wyjdzie... albo zima nastanie

przecież masz na to gwarancje

Napisano
  • Autor

> przecież masz na to gwarancje

Zgadza sie. Pierwszy raz robilem w ASO wiec nie przyzywczajony do tej gwarancji smile.gif Nie pomyslalem.

Z drugiej strony niby wszystko jets ok z tym (przynajmniej na wksaznikach). Tak czy inaczej podjade i pogadam faktycznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.