Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgrzyty przy redukcji na 2 plus luźne uwagi nowego (długie)

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

gdzieś od tygodnia cieszę się z mojego nowego nabytku, tak dla porządku dodam, że nie upierałem się w poszukiwaniach przy brava, ani fiacie w ogóle, chciałem zadbane autko z "pierwszych rąk", z możliwie małym przebiegiem no i nie najmniejsze (rodzinka :-) ). Oczywiście jeszcze to wszystko za w miarę przytomne pieniądze. No i tak brava się sama wybrała. Po tygodniu użytkowania odczucia mam generalnie pozytywne, silniczek niezbyt głośny, bardzo fajnie się wkręca, nie mogę się tylko do końca przestawić na wspomaganie, o ile w mieście jest cacy, to przy śmiganiu trochę mi przeszkadza, gdyby było można to bym ustrojstwo od 100 km/h w górę wyłączył w diabły. Wiem wiem, przyzwyczaję się. Teraz do rzeczy, mimo, że przy zakupie starałem się maxymalnie 'prześwietlić' autko nie wyłapałem na pewno jednego errora, mianowicie przy redukcji na 2 bieg jeśli prędkość jest > 30 km/h mam taki zgrzyt jakby przełożenie nie było synchronizowane (pamiętacie jedynkę w maluszkach ?). Jeśli prędkość jest mniejsza efekt nie występuje, przy zmianie w górę tzn. z 1 na 2 też nie. Pytania:

1.Synchronizator poszedł na grzyby, brava tak ma, czy jeszcze co innego?

2.Jeśli synchronizator, czy ktoś z Was ćwiczył naprawę, gdzie (wwa) i jakie są orientacyjne koszty?

3.Jeździć z tym czy robić od razu?

4.Czy możliwe żeby synchronizator się zwalił po przebiegu ~45000? Coś mi to śmierdzi....

Z góry dzięki za pomoc, obawiam się że przez jakiś czas będę jeszcze nieco hmm upierdliwy :-)

Jeszcze jedno, nie sądzicie że fiat wykorzystując swoją technologię może uwolnić świat od problemów ze składowaniem odpadów o długim czasie rozkładu? U mnie klamki zewnętrzne ulegają biodegradacji po 6 latach, stan zaawansowany. Gdyby nieco nad tym popracowali i mogli lepiej sterować czasem rozkładu mielibyśmy auta ekologiczne jak złoto:-).

Napisano

Witam !!!

To na pewno synchoronizator - też tak mam (mam zrobione 80tkm) - z tego co wiem to można z tym jeszcze i 100tkm zrobić - ale szczególnie przy jeździe dynamicznej odczuwa się dość duży dyskonfort - przy spokojnej jak najbardziej, z 1 na 2 też potrafi zgrzytnąć jak się na 1 przygazuje. Przybliżony koszt wymiany to:

synchronizator 150 zeta,

klej (czy tam silikon) + olej 150 zeta,

robocizna 250zeta

No i samochód 2-4 dni w warsztacie (ceny podano mi w

ASO).

Napisano

> synchronizator 150 zeta,

> klej (czy tam silikon) + olej 150 zeta,

> robocizna 250zeta

> No i samochód 2-4 dni w warsztacie (ceny podano mi w

> ASO).

to bardzo tanio to aso robi hmm.gif

mi jak nic wychodzi z 800...

Napisano

> to bardzo tanio to aso robi .

No chyba że coś jeszcze by było do wymiany, ale to dopiero stwierdzą po rozebraniu,

Przy okazji chcę u nich rozrządzik wymienić, klamoty 280zeta a robocizna chyba 150 czy 180 zeta (już nie pamiętam)

Mam nadzieję że dobre i tanie ASO - już ktoś je kiedyś na formum polecał yay.gif

Napisano
  • Autor

> Witam !!!

> To na pewno synchoronizator... (ciach)

dzieki, tak kurczaczki myslałem, ciekaw jestem czego jeszcze nie wyłapałem. Nic, pożyjemy, zobaczymy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.