Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa wody a rozrząd w JTD

Featured Replies

Napisano

powiedzcie mi dobrzy ludzie czy pompa wody w JTD jest napędzana na 100% paskiem rozrządu, czy wieloklinowym?

Przy oddawaniu auta na rozrząd (pasek DAYCO) mechanior chciał mi wmusić wymianę pompy wody (nawet jeśli jest OK) , pod pretekstem, że jeśli tego nie zrobię to gwarancja na rozrząd nie obowiązuje tuk.gif Spotkaliście się z taką praktyką? Ja wymianiać pompy, jeśli nie cieknie nie zamierzam angryfire.gif, a (odpukać) nawet jeśli sie coś spie... to uważam że faktura to podstawa reklamacji skutecznej i bez wymiany pompy. Co myślicie? Pozdro 4 all

Napisano

Bynajmniej w JTD 110 KM (CF3) napędzna jest paskiem rozrządu. Przy wymianie rozrządu przeważnie wymienia się także pompę wody, bo to niewielki koszt pompy, i za jednym razem mamy załatwione dwie rzeczy. Co do gwarancji to nie wiem. Poza tym to chyba trochę dziwne warunki gwarancji. Tak myślę.

Napisano

chodzi o to że jeżeli pompa wody jest napędzana paskiem rozrządu, to w przypadku kiedy się zablokuje to zerwie Ci pasek. Myślę, że w takim wypadku jak twój gwarancja powinna obowiązywać, z wyłączeniem przypadku zerwania właśnie przez awarię pompy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.