Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

X17DTL przepływomierz

Featured Replies

Napisano

Mam problemy z pojawiającym się błędem zaworu EGR. Podejrzenie padło także na źle funkcjonujący przepływomierz. I tutaj pojawia się problem. Odczytałem numer na zainstalowanym przepływomierzu i tam jest 0 281 002 428. Jak zacząłem szukać w necie to wychodzi, że taki przepływomierz przeznaczony jest do silników 2-litrowych. Jaka jest prawda? Może ktoś wymieniał przepływomierz i wie jaki jest odpowiedni lub kto może podejrzeć w swoim samochodzie i podać numer.

Napisano

Owszem jest to przepływomierz do silników dwulitrowych.

Ale pasuje również to twojego silnika.

Aczkolwiek, żeby być zgodnym z katalogiem powinieneś założyć taki o numerze 0 281 002 180, który również pasuje do obu silników.

Napisano
  • Autor

Dzięki w takim razie szukał będę z numerm 0281002180 aby było zgodnie z katalogiem. Kontrolka silnika zapala się tylko na wyższych biegach przy obrotach 2100 - 2200 a na forum wyczytałem że błędy przy wyższych prędkościach obrotowych to często wina przepływki. Choć może to coś z turbo?

Napisano

Nie uważasz, że tańszym rozwiązaniem od kupna nowego przepływomierza jest podpięcie pod kompa i diagnostyka?

Napisano
  • Autor

> Nie uważasz, że tańszym rozwiązaniem od kupna nowego przepływomierza

> jest podpięcie pod kompa i diagnostyka?

Oczywiście podpinany był stąd wiem, że to błąd zaworu EGR, natomiast przed samym będę chciał sprawdzić na zasadzie podmiany na krótką przejażdżkę. Sam zawór grzybek wyczyściłem ale to nie pomogło błąd pojawia się regularnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.