Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

maskowanie rys na szybko?

Featured Replies

Napisano

mozecie mi doradzic?

auto i tak trafi do lakiernika ale nie teraz. chodzi o to zeby dosc spore otarcia nie byly tak widoczne. czy jak kupie zaprawke z z pedzelkiem i podmaluje to mozna to jakos zapolerowac? czy jakas pasta mozna to zapolerowac zeby sladow pedzelka widac nie bylo?

pozdro

Napisano

> mozecie mi doradzic?

> auto i tak trafi do lakiernika ale nie teraz. chodzi o to zeby dosc

> spore otarcia nie byly tak widoczne. czy jak kupie zaprawke z z

> pedzelkiem i podmaluje to mozna to jakos zapolerowac? czy jakas

> pasta mozna to zapolerowac zeby sladow pedzelka widac nie bylo?

> pozdro

nieśmiertelne tempo grinser006.gif najlepiej z druchemy ok.gif

Napisano

> mozecie mi doradzic?

> pozdro

pasta lekkościerna poradzi sobie z drobnymi zarysowaniami jak np. z paznokci czy kluczyka przy klamce, jakieś drobnice z gałęzi itp itd. Ale nie oczekuj cudów, głebsze rysy czy odpryski potraktuj zaprawką, zamiast pędzelka użyj szpilki lub zaostrzonej zapałki, nakładaj punktowo i lekko rozcieraj wzdłuż rysy. Powinno wyjść bardziej estetycznie niż pędzelkiem, na drugi dzień można lekko przepolerować pastą ok.gif

Napisano

> mozecie mi doradzic?

> pozdro

Jak masz lakier metalik ,to najlepsza pasta G3 firmy Farecla ok.gif

A na akryl tempo ok.gif

Napisano

> Jak masz lakier metalik ,to najlepsza pasta G3 firmy Farecla

> A na akryl tempo

a pamiętacie, że G3 tylko na mokro ???

Napisano
  • Autor

liczylem na ciebie cool.gif

na mokro tzn jak? spryskac woda powierzchnie przed polerowaniem?

pozdro

Napisano

> liczylem na ciebie

> na mokro tzn jak? spryskac woda powierzchnie przed polerowaniem?

> pozdro

robisz to mechanicznie ??? jeżeli tak, to moczysz gąbkę na urządzeniu, rozcierasz na niech trochę pasty, potem masz zmoczoną powierzchnię lakieru i też trochę pasty nakładach jak przy zwykłym pastowaniu, tyle powinno wystarczyć, wiadomo wsyzstko regulujesz sobie w zależności od tego jak będzie chłonąć paste gąbka, z czasem coraz mniej pasty będziesz potrzebował nakładać.

jak ręcznie to postępujesz podobnie, tylko nie musisz tak tego pilnować bo obroty mniejsze niż w przypadku maszyny, na sam koniec po polerce dobrze jest przejechać autko zwykła pastą konserwującą, albo wręcz wykańczającą na błysk po polerce, z Farecli Black Top (ręcznie), Gopd Top (maszynowo), chociaż osobiście lepszy efekt zauważyłem po normalnej paście Wax Top

Napisano
  • Autor

ja to mam zamiar robic recznie, zarysowania sa dosc glebokie, zdaje sobie sprawe ze nie bedzie to idealnie wygladac ale zeby tez nie wygladalo na pedzlem malowane...

auto na wolnym czasie i tak trafi do lakiernika zeby to profi zrobil ale nie teraz wiec chce zrobic taka prowizorke na jakis czas ze wzgledow estetycznych i jako zabezpieczenie przed ruda, po prostu ktos sie przejechal zdesiem na parkingu po aucie delikatnie i normalnie niestety nie zostawil na siebie namiaru...

mad.gif

Napisano

> ja to mam zamiar robic recznie, zarysowania sa dosc glebokie, zdaje

> sobie sprawe ze nie bedzie to idealnie wygladac ale zeby tez nie

> wygladalo na pedzlem malowane...

> auto na wolnym czasie i tak trafi do lakiernika zeby to profi zrobil

> ale nie teraz wiec chce zrobic taka prowizorke na jakis czas ze

> wzgledow estetycznych i jako zabezpieczenie przed ruda, po

> prostu ktos sie przejechal zdesiem na parkingu po aucie

> delikatnie i normalnie niestety nie zostawil na siebie

> namiaru...

to wobec tego zastanowiłbym się mocno nad sensem ruszania tego.

1. ręcznie nie zrobisz tego dobrze, a i efekt ogólny może być słabo widoczny, nie wart wydanych pieniędzy na pasty i gąbki

2. jeżeli sie zdecydowałeś i będziesz to robił mimo wsyzstko to proponuję zacząć od umycia auta benzynką, bo na pewno znajdą się jakies kropki po smole, czy ogólnie celem odtłuszczenia auta i zmycia z dachu np. soków z drzew itp.,

Następnie zrobić zaprawki maski (odpryski) tego zarysowania też, głebokich rys czy to do podkładu czy troszkę płytszych też, najlepiej tak jak pisałem zapałeczką, bardzo wyczerpująca i pracochłonna praca ale efekt jest lepszy niż pędzlem.

Odczekac około dzień i przystąpić do polerowania, tak jak pisaliśmy jeśli Fareclą to zmoczyć sobie gąbkę, powierzchnię polerowaną no i ruchami kolistymi dość mocno ale z wyczuciem wcierać pastę miejsce w miejsce.

Najlepiej robić to elementami, potem spłukać element wodąi zobaczyc jak się mniej więcej prezentuje, nannieść poprawki i tak całe autko.

Jak skończysz to spłukać czy też umyć auto, nanieść pastę wykańczającą czy też Wax Top no i polerować do końcowego efektu.

Po benzyną powinien zejść też lakier tego osobnika co Cie przydarł, ewentualnie te miejsca możesz przytrzeć TEMPO ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.