Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana cylinderka i płynu hamulcowego

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj w warsztacie wymieniałem jeden cylinderek i płyn hamulcowy. Po przyjeździe do domu ok. 20 km zauważyłem że felgi są rozgrzane(można dotknąć lecz dłużej przytrzymać dłoń przy felgach sprawiłoby kłopot). Przepychając auto czułem większy opór niż przed wymianą. Hamulec ręczny zaciągnięty na pierwszy ząbek hamuje jak na przedostatnim wcześniej a na drugim jak na ostatnim a nawet mocniej, z ledwością jestem w stanie zaciągnąć na trzeci ząbek. Później przejechałem ok. 6 km i po przyjeździe felgi niebyły gorące a auto można przepchać bez oporu. Czyli niby ok. Ciekawi mnie czy to że na drugim skoku hamulca ręcznego szczęki zaciśnięte są na max a na trzeci ciężko jest zaciągnąć. Ile kosztuje u Was wymiana cylinderka i płynu hamulcowego plus materiały. Ja zapłaciłem 180zika icon_eek.gif plus demontaż pompy paliwa i uszczelnienie dekielka bo sączyło się paliwko w tym miejscu.

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Szczęki za blisko bębnów. Trzeba cofnąć nakrętki samoregulatorów.

Po kilku hamowaniach szczęki dosuną się same tyle ile trzeba.

Dla mnie cena nie do przyjęcia. Chyba, że wliczone części, ale to też jakoś drogo. Albo ja jestem za skąpy hmm.gif

Napisano
  • Autor

W cenę wliczone są części i robocizna. Musieli spuścić paliwo (bak był pełny). Na ile ząbków zaciągasz hamulec aby zacisnąć szczęki maksymalnie?

Napisano

Na trzy ząbki, więcej nie da rady. Na czwarty bym zaciągnął, ale mogło by wtedy coś popuścić (nie ja rotfl.gif)

Napisano
  • Autor

> Na trzy ząbki, więcej nie da rady. Na czwarty bym zaciągnął, ale

> mogło by wtedy coś popuścić (nie ja )

Ja wcześniej zaciągałem na piąty czy szósty ( nie liczyłem) mam podłokietnik i dźwignia dalej nie dała się podnieść ale nawet na ostatnim autko zjeżdżało z podjazdu do garażu. A teraz na drugim stoi w miejscu cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.