Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompka paliwa

Featured Replies

Napisano

Od weekendu funiało mi benzynka w srodku punciaka..tak wiec pojechałem do mechanika bo sam żadnych wycieków nie widziałem , mechanik też nic nie zauważył,powiedział żeby jechać na kompa bo może to jeden z wtrysków leje i przez to tak smierdzi..tknęło mnie cos jednak i poczytałem forum i ostatnio był nawet temat o zapachu benzynki w środku..posprawdzałem wszystko jeszcze raz i okazło sie ze winna jest pompka paliwka..jeden krócieć ledwie trzymal się i jak go lekko poruszyłem odpadł i to zaraz przy tej plastikowej obudowie frown.gif..teraz pytanko.. czy da się cos zrobić z tym fantem? musze kupić cała pompke paliwa z ta górną obudową czy da się wymienić tylko tą górną plastikową cześć ze złaczką elektryczną i 2 końcówkami?

Napisano
  • Autor

pytanie praktyczne..jak odkrecic te duza plastikowa nakretke mocujaca obudowe pompy do baku?..na razie probuje po dobroci i delikatnie ale za cholere nawet nie drgie a nie chce przesadzic i cos urwac..

Napisano

lepiej kup nowa, na allegro za 150 zeta jest, miałem identycznie jak ty, też kruciec pekł i tylko wymiana pompy na nowa

Napisano

> pytanie praktyczne..jak odkrecic te duza plastikowa nakretke mocujaca

> obudowe pompy do baku?..na razie probuje po dobroci i delikatnie

> ale za cholere nawet nie drgie a nie chce przesadzic i cos

> urwac..

powiem tak, do odkrecania tej "zakretki" jest specjalny klucz w ASO, ja pomogłem sobie kawałkiem drewienka i młotkiem i delikatnie pukałem w zęby nakrętki aż dało się odkręcić

Napisano

u mnie wyglądało to tak

pompa01.jpg

a taka nowa kupiłem na allegro

pompa02.jpg

Napisano
  • Autor

> lepiej kup nowa, na allegro za 150 zeta jest, miałem identycznie jak

> ty, też kruciec pekł i tylko wymiana pompy na nowa

------------------------------------------------------------

tak zamierzam zrobić..znlazlem na allegro takie dwie nowe pompki..kupowałeś może u ktoregoś z tych allegrowiczów?

http://www.allegro.pl/item196648346_kompletna_pompa_paliwa_fiat_punto_nowa_od_sklepu_.html

http://www.allegro.pl/item198323024_pompa_paliwa_kompletna_fiat_punto_i_lancia_y_spi.html

Napisano

> ------------------------------------------------------------

> tak zamierzam zrobić..znlazlem na allegro takie dwie nowe

> pompki..kupowałeś może u ktoregoś z tych allegrowiczów?

kupowałem u niego ok.gif

http://www.allegro.pl/item196648346_kompletna_pompa_paliwa_fiat_punto_nowa_od_sklepu_.html

Napisano

Hmmmmmmmm...........

niektórzy toto kleją poxipolem i pochodnymi , jednym się trzyma innym nie , więc lepiej zaoszczedzić czas i nerwy i kupic nówke

pozdrawiam allll

Napisano

Ja mam od kilku lat pospawane (w zakłądzie spawania plastuików) i jest OK. Ale każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie.

Napisano

czasami trafia się na allegro sama obudowa pompy (korpus) za jakieś 40-50 pln więc jaśli dasz rade to przekładaj

gdybyś kupował nową to uwaga: do punciaków 55 i 75 są inne pomopy (generalnie wtrysk jednopunktowy ma mniejsze ciśnienie paliwa)

Napisano
  • Autor

Mialem kupic nowa kompletna pompke z obudowa na allegro taka jak kupil kolega benypb ale kolega doradził mi (mam nadzieje że nie wpuścilem sie w kanał) żeby spróbować skleić..przyniósł mi jakiś podobno dobry 2 składnikowy klej do plastików i skleiłem rurke(na wzmocnienie dałem jeszcze do środka tej plastikowej rureczki rurke o śr. 6mm stalową ocynkowaną i teraz proszę się nie śmiać za głośno - od wkładu do długopisu Zenith) może to troche przekombinowane ale jak na razie trzyma super , punciak chodzi jak burza; co jakiś czas będe patrzyl na wszelki wypadek czy nic sie przy pompce nie bedzie działo niepokojącego..mam pytanko czy lekkie zwężenie przekroju tej plastikowej rureczki nie zaszkodzi w czymś punciakowi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.