Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakim preparatem zabezpieczyc odprysk lakieru Astra II

Featured Replies

Napisano

Witam

Pewien czas temu miałem kolizje. Pewien pan nie zachował bezpiecznego odstępu i wjechał mi w tył. Zderzak tylny do wymiany i niewielkie pękniecie lakieru na tylnej klapie. Chodzi mi o to jakim dobrym preparatem zabezpieczyć uszkodzenie lakieru. Wczoraj zauważyłem ze w miejscu uszkodzenia lakieru pojawił purchel - zdrapałem go. Odszedł lakier aż do gołej blachy - jak tego czymś nie zabezpieczę to będę musiał malować cala tylna klapę, a milem w tym miejscu nakleić blende.

pozdrawiam

Napisano

weź to dobrze oczyść, psiknij jakimś środkiem do usuwania rdzy, potem pomaluj to dobrym podkładem antykorozyjnym i będzie git zeby.GIF

ewentualnie po oczyszczeniu możesz to zaszpachlować, dać potem dobry podkład, potem dorobić w mieszalni lakierek pod kolor i nabić w spray i polakierować sobie zeby.GIF

aa jeśli nie ma rdzy to nie traktuj tego papierem ściernym zbyt mocno żeby ocynku nie zniszczyć.

Napisano

> Ja używam BRUNOX Epoxy

a do czego to ba ja mam podobny problem. W jednym miejscu robi mi się taki bąbel i pod nim nie ma żadnej rdzy tylko zostaje blacha z kolorem

Napisano

> Ja używam BRUNOX Epoxy

Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego środka więc może kolega jakąś opinię na temat wrażeń z stosowania zamieści

Bedę robił drobne zaprawki na swojej pięknej furze cool.gif

Napisano

Bardzo dobrym srodkiem jest FERTAN, jeden gosc na allegro tym handluje i powiem ze to co pisze to prawda, POLECAM

Ale jak masz zamiar montowac blende to zapackaj smarem i rdzy juz tam nie zobaczysz smile.gif

Napisano

> Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego środka więc może kolega jakąś

> opinię na temat wrażeń z stosowania zamieści

> Bedę robił drobne zaprawki na swojej pięknej furze

Powiem tak przed zima zauważyłem bąbla na błotniku i co zrobiłem ano zdrapałem wzburzony lakier, usunąłem luźną rdzę i posmarowałem (mała powierzchnia więc prysnąłem do zakrętki i pędzelkiem) tym środkiem.

mam tak do dziś bez dodatkowego lakieru. Kolor cały czas czarny z takim metalicznym niebieskim połyskiem ani śladu rdzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.