Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie chce jechac na benzynie

Featured Replies

Napisano

Ostatnio wymieniłem pompkę paliwa. Początkowo nic wielkiegio się nie działo, chociaż po odpaleniu lubił gasnąć. Tewraz jest tak. Rano odpala, po krótkim czasie gasnie. Po kolejneym odpaleniu (z trudem) za chwile przerzucam na LPG aby nie gasł. Na LPG jest ok jedzie, w czasie jazdy próba na benzynie?nie jedzie, gaśnie. Innym razem, troche jedzie, troche nie, szarpie, gaśnie. Nie wiem czy to ma związek z pompka paliwa, czy nie.Doradzcie cos, prosze Was.

Napisano

> Ostatnio wymieniłem pompkę paliwa. Początkowo nic wielkiegio się nie

> działo, chociaż po odpaleniu lubił gasnąć. Tewraz jest tak. Rano

> odpala, po krótkim czasie gasnie. Po kolejneym odpaleniu (z

> trudem) za chwile przerzucam na LPG aby nie gasł. Na LPG jest ok

> jedzie, w czasie jazdy próba na benzynie?nie jedzie, gaśnie.

> Innym razem, troche jedzie, troche nie, szarpie, gaśnie. Nie

> wiem czy to ma związek z pompka paliwa, czy nie.Doradzcie cos,

> prosze Was.

A dlaczego wymieniałeś pompkę??

Napisano
  • Autor

> A dlaczego wymieniałeś pompkę??

Bo stara pompka nieżyje.

Napisano
  • Autor

gdzies czytalem o zapowietrzonym zbiorniku paliwa, może to jest jakis trop?przy wymianie pompki zbiornik był opuszczany.

Napisano

> gdzies czytalem o zapowietrzonym zbiorniku paliwa, może to jest jakis

> trop?przy wymianie pompki zbiornik był opuszczany.

wymieniłeś na nową czy kupiłeś używkę.

Może sprawdź jakie ciśnienie daje i czy przerywa w podawaniu paliwa...

Napisano
  • Autor

kupiłem nówke, ale tanią. A co do przerywania, to pompka chyba pompuje na poczatku, a poxniej jej działnie jest wymuszne.Tak?czy nie mam racji, nie wiem pewno bo jestem laikiem.

Napisano
  • Autor

nowe spostrzeżenia. Wczioraj jadąc na LPG próbowałem przelaczyc na benzyne, nie chcial jechac. wiec wróciłem na lpg, zatrzymalem samochod, silnik caly czas pracowal na lpg, zdjalem przewod doprowadzajacy benzyne i nic, nie podaje benzyny. Przypomne, ze jak odpalam na benzynie jest ok, odpala.

Napisano

> nowe spostrzeżenia. Wczioraj jadąc na LPG próbowałem przelaczyc na

> benzyne, nie chcial jechac. wiec wróciłem na lpg, zatrzymalem

> samochod, silnik caly czas pracowal na lpg, zdjalem przewod

> doprowadzajacy benzyne i nic, nie podaje benzyny. Przypomne, ze

> jak odpalam na benzynie jest ok, odpala.

Nieznam się ale jak jeździsz na gazie to poco pompa ma podawać paliwo hmm.gif

ale ja niemam gazu i sę nie znam, takie moje przypuszczenie....

Napisano

jesli nie ma odciecia pompy to w czasie jazdy na gazie pompa pompuje caly czas paliwo wiec na gazie powinno sikac benzyna przy jednoczesnym nie puszczaniu beny przez wtryskiwacz/e.

Napisano

skoro nie podaje ci beny jak masz auto na lpg to pewnie masz odciecie pompki. polecam ci sprawdzenie wydajnosci pompy bo jest mozliwosc ze nie ma cisnienia odpowiedniego i dlatego nie jedzie, odpala ale w czasie obciazenia silnika nie ma wystarczajacej ilosci benzyny. nawet ostatnio znajomy tak mial w 1,6 padla mu pompa wiec kupil zamiennik jakis najtanszy a w dodatku sam wklad, wymienil zadowolony ze cala operacje 130zl ale nie zagadalo, auto odpalalo i zaraz mu gaslo, i tak w kolko nabijalo paliwa odpalalo i zaraz gaslo. kolejna pompka 350zl przy jednoczesnym 130 w plecy i fura smiga az milo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

odcięcia pompki nie mam. ale przeciez pompka pracuje na początku (u mnie pracuje bo slychac i odpala), potem jej praca jest wymuszan, mam racje czy nie?Przypominanm jestem amatorem, wiec to sa gdybania.

Napisano

a moze ktos doradzic jaka pompe paliwa wybrac jako zamiennik gdzie szukaci na co zwracac uwage jak sie kupuje??

Napisano

Pompa do wymiany, ewentualnie filtr paliwa - co jest mniej prawdopodobne crazy.gif

Napisano

> a moze ktos doradzic jaka pompe paliwa wybrac jako >zamiennik gdzie

> szukaci na co zwracac uwage jak sie kupuje??

Szukaj z Palio 1,6 zlosnik.gif

NIe wiem czym one sie różnią 0 o ile wogóle sie różnią, ale zaraz po montażu gazu wymieniałem 2 pompy ....... pierwsza...niby oryginalnie włożona, zdechła po 2 dniach pio instalacji gazu............nie poinformowali mnie, że mam pusty bak i że trzeba nalac benzyny - druga pompa, zamówiona w Fiat Ricamb 330 zł) i - wytrzymała moze z kilka miesięcy - wystarczyło że raz sie re4zerwa zapaliła - pompa zdechła .

NIezbyt zachwycony wydatkiem 330 zł na kolejną pompę wyszukałem zamienniki i wywaliło mi, że z Sieny 1,6 pasi - bo to pewni eto samo.

Kupiłem używaną z rozbitej Sieny za 100 zł i chodzi już 4 lata , albo i dłużej, pomimo tego że teraz to tylko na rezerwie jeżdżę .

Napisano
  • Autor

wczoraj dolalem specyfiku do zbiornika, wymienilem filtr paliwa. Jeździłem troche i, jest róznie, jezdzi lepiej, ale czasami gasnie.

Napisano
  • Autor

> Pompa do wymiany,

Myślisz?Tak szybko by sie wykonczyła?moze byla trefna.Ale czemu po przedmuchaniu układu chodzi ok, a potem sie chrzani.

Napisano

Mozliwe ze masz to samo co ja, zatarty bedze 1 wtrysk czy wiecej i juz nie mamocy nierówna praca silnika itp.

Napisano
  • Autor

Postanowilem w sobote wygrzebać pompke ze zbiornika i wlasnymi galami sprawdzic,czy cos jej nie przytyka,sprobuje jeszcze jak tak naprawde pracuje,jakie cisnienie daje itd, moze poprostu jest trefna i tyle.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wywloklem pompke,zdjąłem zbiornik wyczyścilem,przepłukałem, zmienilaem filterek na pompce, bo gosc przy wymianie założył mi stary, w srodku zasyfione, po złożeniu i zalaniu benzyny...odpalił,ale cos jeszcze nie tak, zresetowałem kmpa i było lepiej. Jezdzi na benie,ale wydaje mi sie, ze jest słabszy niz na LPG.

Napisano

witam, mam chyba podobny problem więc podpinam się do wątku smile.gif

autko to fiat brava 1.4 12V 96r. + LPG BRC

sprawa wygląda następująco: fiacik nie odpala na benzynie, hmmm raczej wygląda to tak że próbuje ale mu nie wychodzi, gaśnie po sekundzie lub dwóch, jeśli przygazuję to chodzi nierówno i dławi się i przygasa, chodzi nierówno. probvlem nie występuje przy gazie. odpalam na gazie bez problemu. Czy przyczyną może być nieużywanie benzyny przez dłuższy czas?? Co jest grane?? CZy czyszczenie wtrysków specyfikiem serii STP pomoże??

POMOCY !!! oslabiony.gif

Napisano

> witam, mam chyba podobny problem więc podpinam się do wątku

> autko to fiat brava 1.4 12V 96r. + LPG BRC

> sprawa wygląda następująco: fiacik nie odpala na benzynie, hmmm

> raczej wygląda to tak że próbuje ale mu nie wychodzi, gaśnie po

> sekundzie lub dwóch, jeśli przygazuję to chodzi nierówno i dławi

> się i przygasa, chodzi nierówno. probvlem nie występuje przy

> gazie. odpalam na gazie bez problemu. Czy przyczyną może być

> nieużywanie benzyny przez dłuższy czas?? Co jest grane?? CZy

> czyszczenie wtrysków specyfikiem serii STP pomoże??

> POMOCY !!!

NOWE OBSERWACJE:

po przełączeniu na benzynke i odpaleniu i przygazowaniu silnik hula , przy puszczeniu pedału gazu silnik przygasa i dławi się, próba ruszenia z miejsca kończy się fiaskiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.