Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sienka 1,2 EL czujnik temperatury

Featured Replies

Napisano
witajcie, od ok. roku mam problem ze wskazaniami temperatury.Na postoju wszystko jest ok. ale podczas jazdy wychyla się tuż za pierwszą cienkaą kreskę, a później waha się w górę i w dół o jakieś 5 stopni.Czy jest to jakiś większy problem, czy w sienkach tak ma być.Pozdrowerek
Napisano

> witajcie, od ok. roku mam problem ze wskazaniami temperatury.

Jeśli problem wystepuje od roku, a wczesniej było dobrze, to znaczy termostat zrobił 30.GIF

Choc niektóre egzemplaże (np mój) od nowosci wskazują 1/4 wskaźnika temperatury jako normalną temperature i jest to wskazanie jak najbardziej poprawne (sprawdzone na kompie)

• 1 miesiąc później...
Napisano

U m,nie na przykład wskazówka prawie dochodzi do połowy skali (100C) i włacza sie wtedy wentylator). A w czasie jazdy nieżadko waha sie ponad pierwszą kreską (powyżej pierwszej ćwiartki. wskaźniki bez obrotomierza.

Napisano

> witajcie, od ok. roku mam problem ze wskazaniami temperatury.Na

> postoju wszystko jest ok. ale podczas jazdy wychyla się tuż za

> pierwszą cienkaą kreskę, a później waha się w górę i w dół o

> jakieś 5 stopni.Czy jest to jakiś większy problem, czy w

> sienkach tak ma być.Pozdrowerek

Hmmm...Właśnie w sobotę wymieniłem termostat i teraz wskazówka zachowuje mi się dokładnie tak jak piszesz - oscyluje wokół środkowej kreski góra dół (podczas jazdy). Myślę, że to raczej jest wporządku... confused.gif

Napisano

> Hmmm...Właśnie w sobotę wymieniłem termostat i teraz wskazówka

> zachowuje mi się dokładnie tak jak piszesz - oscyluje wokół

> środkowej kreski góra dół (podczas jazdy). Myślę, że to raczej

> jest wporządku...

KOLEDZY A JAK JEST U WAS?

Napisano

> KOLEDZY A JAK JEST U WAS?

teraz mam tak

588f947462443b60a09cea4d56e4b7c8-1376850.jpg

Napisano

> teraz mam tak

No u mnie w upalny dzień było więcej. Wahało się w okolicach środkowej kreski na trasie, ale już nie spadało tak nisko. Również nie szło do góry i wentylator nie załączał się.

Teraz to już nie wiem, czy jest dobrze czy nie? Termostat nowy, ale słyszałem opinię, że Verneta 2 są dobre na 10 frown.gif

Napisano

> No u mnie w upalny dzień było więcej. Wahało się w okolicach

> środkowej kreski na trasie, ale już nie spadało tak nisko.

> Również nie szło do góry i wentylator nie załączał się.

> Teraz to już nie wiem, czy jest dobrze czy nie? Termostat nowy, ale

> słyszałem opinię, że Verneta 2 są dobre na 10

kuźwa te opinie ...

sprawdź sam - jeśli wskazówka idzie do góry to znaczy, że termostat trzyma. jak silnik nagrzany, to ma się termostat otworzyć i wtedy chłodnica jest gorąca (najprościej sprawdzić po grubym wężu do chłodnicy). jak dalej będzie gorąco, to się włącza wiatrak. ma się włączyć, ostudzić i wyłączyć. i jest git ok.gif

Napisano

No sprawdzę. W sumie, to mało nim jeżdziłem więc może się uspokoi. Tak czy owak nie wydaje mi się to całkiem normalne, aby wskazówka tak sobie biegała góra dół 5 stopni. Nic zobaczę co będzie dalej...

Napisano

> No sprawdzę. W sumie, to mało nim jeżdziłem więc może się uspokoi.

> Tak czy owak nie wydaje mi się to całkiem normalne, aby

> wskazówka tak sobie biegała góra dół 5 stopni. Nic zobaczę co

> będzie dalej...

norma tak w fiatach ma być biglaugh.gif

Napisano

Witam!

Właśnie świeżutkie sprawozdanie z jazdy Palio moich rodziców po wymianie termostatu i dwóch tygodniach jego adaptacji do otoczenia;-) Jechałem przed chwilą (tj. wieczorem) lekko chłodno już było na polu. Wskazówka nie przekroczyła nigdy środkowej kreski. Trzymała się mniej więcej dwie grubości wskazówki poniżej środkowej kreski. Czasem wzrastała i była jedną grubość wskazówki poniżej środkowej kreski. Nigdy też nie spadła niżej niż trzy grubości kreski.

Słowem - DZIAŁA GIT! ok.gif

Myślę, zatem, że może układ Ci się przypowietrza, bowiem u mnie takie "skakanie" wskazówki miało miejsce zaraz po zmianie termostatu, czyli układ pewnie był delikatnie przy powietrzony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.