Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przebiegi motocykli ...

Featured Replies

Napisano

wiem, ze pytanie mało konkretne, i wszystko zależy od egzemplarza, ale skoro jestem na etapie szukania motorka dla siebie, to każda informacja jest ważna smile.gif Jak myślicie, jaki jest maksymalny przebieg motocykla, który warto brać pod uwagę przy kupnie niezbyt wysilonej 600'tki, tak aby ze 2-3 sezony wytrzymała i jeszcze dało się ją sprzedać? Byłem dzisiaj w motomotion, sprzedawca bardzo chciał mnie przekonać do Fazera 600, który jak na moje oko wyglądał niby ok, ale ma 76kkm przebiegu. Ile wytrzymują takie silniki? W ogłoszeniach najczęściej występują przebiegi <50kkm smile.gif

PS. Jakby ktoś wiedział o motorku w dobrym stanie do sprzedaży tak do 11tyś zł to poproszę o info smile.gif Interesuje mnie coś w rodzaju Bandit600S, Fazer600S, ew. Hornet.

PS2. Dzisiaj zdałem praktykę yay.gifyay.gifyay.gif ktoś wie, ile czasu czeka się w w-wie na odbiór poprawionego prawka?

Napisano

> wiem, ze pytanie mało konkretne, i wszystko zależy od egzemplarza,

> ale skoro jestem na etapie szukania motorka dla siebie, to każda

> informacja jest ważna Jak myślicie, jaki jest maksymalny

> przebieg motocykla, który warto brać pod uwagę przy kupnie

> niezbyt wysilonej 600'tki, tak aby ze 2-3 sezony wytrzymała i

> jeszcze dało się ją sprzedać? Byłem dzisiaj w motomotion,

> sprzedawca bardzo chciał mnie przekonać do Fazera 600, który

> jak na moje oko wyglądał niby ok, ale ma 76kkm przebiegu. Ile

> wytrzymują takie silniki? W ogłoszeniach najczęściej występują

> przebiegi <50kkm

No proszę Cię... biglaugh.gif

Samochody w ogłoszeniach mają < 100/200 tkm... biglaugh.gif

Sprawa jest złożona - motocykl chyba łatwiej szybko zakatować. Wiele zależy od stylu jazdy.

Jak masz wątpliwości co do tego fazera, to zbadaj go w profesjonalnym warsztacie.

Co do konkretów - kiedyś przy okazji serwisu swojej ówczesnej yamahy widziałem w warsztacie starusieńską suzę GS 1000 z przebiegiem ~ 200 tkm - oczywiście bez remontu. Drugi - kolega latał GSX-F 1100 - sprzedał go z kolei swojemu koledze przy przebiegu ~ 120 tkm, nie wiem ile ten ostatni nim nakręcił, ale lata już któryś rok bez remontu silnika.

Czterocylindrowy fazer powinien spokojnie jeszcze pojeździć. ok.gif

Napisano

ten fazer stoi tam już kilka ładnych miesięcy...

Napisano

Ja zamierzam kupić Eliminatora, ale jakimś cudem wszystkie mają przebiegi wspomnianego rzędu. Nawet ten, który mi się podoba - rocznik '91 i tylko 50.000. Coś tu nie gra...

Napisano

> Ja zamierzam kupić Eliminatora, ale jakimś cudem wszystkie mają

> przebiegi wspomnianego rzędu. Nawet ten, który mi się podoba -

> rocznik '91 i tylko 50.000. Coś tu nie gra...

Przebieg na życzenie klienta... biglaugh.gif

Napisano

> Przebieg na życzenie klienta...

Ale te motorki naprawdę mi się podobają...Tylko w remont japończyka nie chcę się pakować. Może jednak kupię nówkę chinę... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> ten fazer stoi tam już kilka ładnych miesięcy...

hehe, i pewnie dlatego tak się go chcą pozbyć smile.gif o motomotion słyszałem sporo dobrych opinii, miałem nadzieję że można tam kupować _niemal_ w ciemno, ale po dzisiejszym dniu mam pewne wątpliwości :/ A skoro ten fazerek tam tyle czasu stoi, to chyba jest coś z nim nie tak i sobie odpuszcze.

Napisano

> hehe, i pewnie dlatego tak się go chcą pozbyć o motomotion słyszałem

> sporo dobrych opinii, miałem nadzieję że można tam kupować

> _niemal_ w ciemno, ale po dzisiejszym dniu mam pewne wątpliwości

> :/ A skoro ten fazerek tam tyle czasu stoi, to chyba jest coś z

> nim nie tak i sobie odpuszcze.

moto sprowadzane przez nich w uczciwym stanie nie czeka na nawego kupca dłużej niż 2-3 dni. Nieraz nie zdążą nawet kosmetyki zrobić po sprowadzeniu a już zarezerwowane są.

Napisano
  • Autor

> co znaczy "poprawionego prawka"?

no takiego z dopisaną następną kategorią do już posiadanych smile.gif

Napisano
  • Autor

> moto sprowadzane przez nich w uczciwym stanie nie czeka na nawego

> kupca dłużej niż 2-3 dni. Nieraz nie zdążą nawet kosmetyki

> zrobić po sprowadzeniu a już zarezerwowane są.

heh, tylko jak rozpoznać moto w uczciwym stanie confused.gif . Z samochodem to bym sobie poradził, ale na oko to dla mnie wszystkie moto wyglądają dobrze smile.gif Szukam dalej ...

Napisano

> Ale te motorki naprawdę mi się podobają...Tylko w remont japończyka

> nie chcę się pakować. Może jednak kupię nówkę chinę...

No właśnie nówkę chinę czy używany ok 15 letni japończyk?

Nówka china powinna 2-3 sezony bez problemu pojeździć ? a do japończyka na dzień dobry trzeba się liczyć z dołożeniem kasy - np. oleje, klocki, gumy, zestaw napędowy. I jest dylemat co wybrać. Ja narazie (mam nadzieję) skłaniałem się do chińczyka 125ccm (4000zł) bo japończyk 500-600ccm (kusi) za tą kasę to ok 20 lat i podejrzewam dodatkowo 1-2 tyś. (doprowadzenie do stanu używalności i bezpieczeństwa) wg. mnie, a jak będzie "mina" to beksa.gif.

Napisano

> heh, tylko jak rozpoznać moto w uczciwym stanie . Z samochodem to

> bym sobie poradził, ale na oko to dla mnie wszystkie moto

> wyglądają dobrze Szukam dalej ...

musisz z jakimś znajomym co lata na moto obejrzeć. Skoro się nie znasz to duże prawdopodobieństwo że władujesz się w klopsa.

Napisano

No i weź tu teraz nie kręć licznika do sprzedaży. Ludzie zastanówcie się jak motocykl ma 10 lat to musi mieć przynajmniej te 70 tyś a zapewne więcej. Ja na swoim zrobiłem już 40 tyś w 1,5 sezonu a jak kupowałem to miał przebieg 28 tyś (buhahahahaha) którego w ogóle nie brałem pod uwagę. jak będę sprzedawał to będzie miał pewnie koło 80 tyś i chyba przestawie licznik na jakieś 45 bo zaczną się schodzić marudy, które nie wezmą zadbanego motocykla regularnie serwisowanego tylko dla tego, że 11 letni motocykl ma więcej niż te magiczne 40 - 50 tyś.

Napisano

wiesz, ze masz racje.

ja jak jade swoim XXem i widze na szafie 53k km to juz sie zle czuje i chyba cofne sobie dla lepszego samopoczucia na jakieś powiedzmy 11k biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> No i weź tu teraz nie kręć li cznika do sprzedaży. Ludzie zastanówcie

> się jak motocykl ma 10 lat to musi mieć przynajmniej te 70 tyś a

> zapewne więcej.

Wcale nie musi tyle mieć, bo jednak dla wielu ludzi moto jest tylko dodatkowym środkiem transportu (dla przyjemności), a na codzień jeżdżą katamaranem. A poza tym to właśnie dlatego zadałem to pytanie - w końcu silniki motocyklowe mają teoretycznie mniejszą żywotność (wyższe obroty, mniejsza masa, itp), pytanie tylko średnio o ile mniejszą smile.gif

Napisano

> No i weź tu teraz nie kręć licznika do sprzedaży. Ludzie zastanówcie

> się jak motocykl ma 10 lat to musi mieć przynajmniej te 70 tyś a

> zapewne więcej. Ja na swoim zrobiłem już 40 tyś w 1,5 sezonu a

> jak kupowałem to miał przebieg 28 tyś (buhahahahaha) którego w

> ogóle nie brałem pod uwagę. jak będę sprzedawał to będzie miał

> pewnie koło 80 tyś i chyba przestawie licznik na jakieś 45 bo

> zaczną się schodzić marudy, które nie wezmą zadbanego motocykla

> regularnie serwisowanego tylko dla tego, że 11 letni motocykl ma

> więcej niż te magiczne 40 - 50 tyś.

Oo właśnie, fajnie że jesteś - ten Eliminator jest z '91 roku a ma....50 tys km na liczniku biglaugh.gifbiglaugh.gif raczej mało realne, co? sick.gif

Napisano

> Oo właśnie, fajnie że jesteś - ten Eliminator jest z '91 roku a

> ma....50 tys km na liczniku raczej mało realne, co?

Tzn wiesz, ciężko powiedzieć, to jest 250ka, więc średnio do dalekich podróży się nadaje, trzeba by było obejrzeć i nie wnioskować po przebiegu, bo to jak wróżenie z fusów, ale po stanie motocykla.

Napisano

> Wcale nie musi tyle mieć, bo jednak dla wielu ludzi moto jest tylko

> dodatkowym środkiem transportu (dla przyjemności), a na codzień

> jeżdżą katamaranem. A poza tym to właśnie dlatego zadałem to

> pytanie - w końcu silniki motocyklowe mają teoretycznie mniejszą

> żywotność (wyższe obroty, mniejsza masa, itp), pytanie tylko

> średnio o ile mniejszą

Na codzień jeżdżę katamaranem, a moto jest dla mnie dodatkowym środkiem transportu i nastukałem ile nastukałem. Zastanów się, fazer na dobrą sprawę to "mały turystyk", do jeżdżenia po bułki do sklepu to są skutery.

Napisano

> Na codzień jeżdżę katamaranem, a moto jest dla mnie dodatkowym

> środkiem transportu i nastukałem ile nastukałem.

Ja swoim Banditem jeżdżę praktycznie od końca września i zrobiłem do teraz ok. 11 tkm ... mam jeszcze 2 auta do tego na codzień. Dodam jeszcze, że w trasie powyżej 200 km od domu byłem raz grinser006.gif

Więc przebiegi w większości sprzedawanych moto traktuję raczej z przymrużeniem oka, liczy się stan ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.